Este de inteles sa presupui ca daca tu nu dormi, nici copilul tau nu se odihneste. Insa relaxeaza-te – copilul doarme chiar si atunci cand tu esti treaza. Nu se cunoaste exact de ce somnul copilului este independent de al tau, insa specialistii considera ca nevoia de somn este una din cele mai puternice forte fiziologice ale corpului uman.
Datorita straturilor de piele si muschi, lichidului ambiotic si zgomotelor bataii inimii tale, zgomotul din jur nu-l deranjeaza pe copil. Bineinteles, copilul nu este complet izolat de ceea ce se intampla in jur. Un zgomot puternic sau miscare ta brusca il pot scula si atunci poti simti o lovitura puternica in abdomen.
Totusi, pentru copil poate fi periculos daca lipsa de somn iti afecteaza abilitatea de a functiona: daca adormi la volan sau faci un pas gresit sau cazi datorita extenuarii, copilul va avea de suferit.
In plus, se pare ca femeile care dorm mai putin de 6 ore pe noapte in ultima luna a sarcinii au un risc mai mare de a face cezariana sau de a avea un travaliu mai lung decat femeile care dorm mai mult de 7 ore, astfel incat este important sa incerci sa te odihnesti cat mai mult posibil.
Citeste mai mult despre Somnul in sarcina: sunt gravida si nu pot sa dorm