30 Noiembrie 1995
Centrul Medical Unirea, un nou nume pe piața serviciilor medicale private!
Începutul a fost un cabinet de cardiologie într-un apartament în Piața Unirii, fondat de dr. Wargha Enayati.
1996
Suntem primul furnizor de servicii medicale private care a introdus conceptul de abonamente medicale.
Astăzi, avem un portofoliu de peste 300.000 de abonamente, care cuprind de la medicina muncii, medicina de familie, medicina primară, servicii pre-spitalicești, tratamente în ambulatoriu până la sisteme de urgență si spitalizare.
1998
Unul dintre cei mai vechi și importanți clienți din portofoliul Corporate alege CMU ca furnizor de servicii medicale: Tetra Pak.
1999
Inaugurăm oficial primul sediu medical CMU cu specialități multiple - CMU Unirea.
2001
Deschidem două noi clinici - CMU Enescu și CMU Opera Center. Tot 2001 a fost și anul dezvoltării proiectului CMU Net, rețeaua națională de parteneri care a depășit în prezent 180 de clinici din întreaga țară.
2002
Ursus, GSK și ING BANK devin clienții noștri (și continuă să fie și astăzi J).
2003
O altă serie de clienți longevivi intră în portofoliul nostru: Vodafone, Raiffeisen Bank, Porsche, Citi Bank.
2004
Deschidem Clinica pentru Femei CMU Arcul de Triumf – un nou concept de îngrijire medicală pe piața din România. De la vârsta fertilității până la perioada menopauzei, fiecare femeie beneficiază de asistență, consiliere preventivă, monitorizare, tratament sau chiar intervenții chirurgicale în cadrul noii clinici.
Semnăm parteneriate corporate care continuă și astăzi, cu: Microsoft, AVON Cosmetics și Ixia.
2005
Anul este marcat de deschiderea a trei noi policlinici: CMU Charles de Gaulle, CMU Bucharest Business Park și CMU Iride. În plus, în 2005 sunt inaugurate atât propria Clinică de Chirurgie, cât și colaborarea în domeniul public-privat Maternitatea CMU Elias.
2006
CMU inițiază un proces de atragere de investiții, finalizat în februarie 2007, când din tranzacția cu 3i Plc rezultă cea mai mare investiție din sistemul medical privat din România. Gigantul de investiții 3i Plc preia un pachet minoritar de acțiuni la CMU.
2008
Anul investițiilor. Extinderea CMU în afara Bucureștiului.
Primul pas, achiziționarea Centrului Medical Moților, deținător a două clinici medicale în Cluj Napoca. Urmează Avamedica, 3 clinici medicale în Constanța, unde preluarea a fost urmată de construirea unui nou Centru de Diagnostic și Tratament, împreună cu Avamedica.
CMU Kids - prima clinică de pediatrie dedicată micilor pacienți.
Centrul de Diagnostic și Tratament - depistarea precoce a unor afecțiuni deosebit de grave prin intermediul celor mai avansate tehnici și aparate disponibile în acest moment.
Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Regina Maria - Cel mai modern spital dedicat obstetricii și ginecologiei, cu dotări și tehnici de ultimă oră, inclusiv cu posibilitatea nașterii în apă.
Parteneriat Academic - Am dezvoltat un parteneriat cu o serie de personalități din lumea medicală din România și din străinătate; 30 de profesori dau consultații și asigură intervenții în clinicile CMU, pe bază de programare.
VIP Health Check - un program inovator de scanare a stării de sănătate. Un examen clinic complet, într-o singură zi, un proces complex de evaluare a stării de sănătate.
Stem-Health Unirea - Banca de celule stem beneficiază de un semnificativ aport de know-how din partea New England Blood Cord Bank, cea mai importantă bancă de celule stem pe plan mondial, conectată la centrul de cercetare din cadrul Universității Harvard.
2009
Continuă seria extinderilor: CMU Ploiești, un proiect greenfield cu parteneri locali.
Două noi clinici CMU în București
Clinica dedicată de medicina muncii se mută într-un spațiu nou în parcul Iride.
CMU Sema Parc – o nouă policlinică mai aproape de pacienții noștri din sectorul 6.
2010
Advent International preia o participație majoritară la CMU.
Este vorba despre cea mai amplă tranzacție de pe piața serviciilor medicale private din România la acea dată.
Advent a achiziționat CMU cu viziunea de a dezvolta un jucător de servicii medicale premium prin achiziții și creștere organică, un lider pe piața de servicii medicale private din România. Astfel, în 2010, CMU aproape și-a dublat activitatea și infrastructura prin adăugarea de noi clinici și maternități.
CMU inaugurează Centrul de Investigații Medicale Bacău, după ce, în decembrie 2009, cumpără participația majoritară la CIM Bacău – cea mai mare achiziție din țară de până la acel moment.
Se deschide policlinica CMU Dorobanți.
2011
CMU și Euroclinic devin REGINA MARIA, Rețeaua privată de sănătate.
În urma rebrandingului, Maternitatea Regina Maria devine REGINA MARIA Spital de obstetrică şi ginecologie, CMU Kids devine REGINA MARIA Policlinica pentru copii, iar Spitalul Euroclinic se numește REGINA MARIA Spitalul Euroclinic. De asemenea, Stem-Health Unirea devine integral parte din reţeaua de sănătate sub denumirea de Banca Centrală de Celule Stem REGINA MARIA, în timp ce reţeaua proprie de laboratoare se numeşte Divizia Laboratoare Clinice REGINA MARIA.
În parteneriat cu Spitalul Sfântul Constantin, deschidem Campusul Medical REGINA MARIA din Brașov, cea mai mare unitate privată din zonă.
2012
Se deschide Spitalul REGINA MARIA Băneasa, cel mai mare spital dedicat în totalitate sănătății mamei și copilului.
Maternitatea din cadrul spitalului a fost desemnată anul trecut ”cea mai bună maternitate”, conform studiului de Brand Performance derulat de Millward Brown în octombrie-noiembrie 2014, în sistemul medical privat.
2013
Se deschide Policlinica REGINA MARIA Pitești, pentru a asigura servicii medicale de calitate la standardele Rețelei pacienților din zonă.
2014
REGINA MARIA continuă extinderea Rețelei și inaugurează oficial 7 noi locații: Policlinica REGINA MARIA Craiova, o a două policlinică în Cluj – Policlinica Muzeului, Policlinica Titu Maiorescu, prima clinică deschisă în cadrul unei universități, și patru puncte de recoltare, dintre care 3 în București și 1 în Ploiești.
Astfel, capitala este acoperită strategic prin cele 13 policlinici, 2 spitale și 3 puncte de recoltare.
Iar odată cu deschiderea Policlinicii REGINA MARIA Craiova, compania ajunge la 21 de locații proprii la nivel național.
Spitalul Băneasa devine primul și singurul spital din România acreditat internațional pentru calitate și siguranta pacientului de către Joint Commission International (JCI) – certificare primită de numai 3.6% dintre aplicanți.
2015
Este anul care marchează cea mai mare tranzacție de pe piața serviciilor medicale din România, prin achiziția integrală a pachetelor de acțiuni deținute de Advent International si dr. Wargha Enayati, de către Mid Europa – cel mai mare fond de private equity cu investiții în Europa Centrala și de Est. Această tranzacție reprezintă începutul unei noi etape de dezvoltare accelerată a Rețelei REGINA MARIA.
Se deschid alte trei clinici: Policlinica pentru Copii Delfinariu din Constanța și primele două clinici REGINA MARIA din Iași și Timișoara – unele dintre cele mai mari din Rețea.
Inaugurăm clinica Private Care – un concept exclusivist și unic în România, prin care serviciile medicale sunt personalizate și croite în totalitate pe nevoile pacientului.
Astfel, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA ajunge la un număr de 31 de locații proprii în București și în țară.
2020
Reteaua de sanatate REGINA MARIA publica primul Raportul de Sustenabilitate
Reteaua REGINA MARIA anunta lansarea primului sau Raport de Sustenabilitate, prin care isi propune sa arate, in mod transparent, efortul si progresul companiei in implementarea practicilor sustenabile la nivelul intregului ecosistem de business (pacienti, angajati, clienti, furnizori, parteneri), precum si contributia sa la dezvoltarea durabila a comunitatii din care face parte.
Raport de sustenabilitate 2021