In cadrul programelor FIV finanțate în anul 2020 rata de succes* a fost de peste 55%
Din totalul celor aproape 800 de embriotransferuri cu embrioni decongelați, realizate în cursul anului 2020, 1 din 2 femei sub 35 de ani și 1 din 3 femei de vârstă reproductivă avansată, nu s-au bucurat doar de un test de sarcină pozitiv, ci așteaptă să își cunoască sau își țin deja în brațe minunea mult dorită.
In cadrul programelor FIV finanțate în anii 2018 și 2019 rata de succes* a fost de 52%
*Rata de succes de 52% = rata de sarcini confirmate ecografic calculată la un număr de 437 de paciente care au efectuat proceduri finanțate în cadrul unității noastre (proceduri raportate în cadrul programelor Ministerului Sănătății - Programul FIV-ET, respectiv PMB-ASSMB - O șansă pentru cuplurile infertile, în anii 2018 și 2019).
În cadrul Centrului de Fertilitate si FIV Columna s-au efectuat cel mai mare număr de proceduri FIV din România (finanțate atât prin programele Ministerului Sănătății și Primăria Municipiului București - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, cât și prin contribuție privată).
Centrul de Fertilitate si FIV Columna este unitate acreditată în cadrul următoarelor programe de sprijin al cuplurilor infertile in 2018 si 2019:
- Programul Ministerului Sănătății - Programul Național FIV-ET
- Programul PMB-ASSMB - O șansă pentru cuplurile infertile
- Programul Primăriei Constanța - INFANT
In cadrul programelor FIV finanțate în anul 2016 rata de succes* a fost de 54,28%
Centrul de Fertilitate si FIV Columna, cel mai mare centru de reproducere umană asistată (RUA) din România, a realizat în 2016 peste 1.000 de proceduri specializate, dintre care jumătate au fost fertilizări in vitro (FIV), iar peste 400 inseminări artificiale. De asemenea, clinica a participat anul trecut în Programul Național FIV/ET, subvenționat de Ministerul Sănătății, obținând 38 de sarcini clinice din 70 de proceduri FIV realizate, ceea ce înseamnă o rată de succes de 54,28%.
Rezultatele din 2016 confirmă că infertilitatea este o afecțiune frecventă în România, fiind întâlnită la 10-15% din cuplurile de vârstă reproductivă. Pe de altă parte, cuplurile sunt tot mai informate și nu mai amână rezolvarea situației, adresându-se specialiștilor înainte de 35 de ani, când șansele de succes sunt mai mari. Astfel, din totalul celor 500 de paciente care au realizat fertilizări in vitro în cadrul Centrului de Fertilitate si FIV Columna în 2016, aproximativ 70% au vârste de până în 37 de ani, iar 20% se încadrează în categoria de vârstă 38-40 de ani. Rata de succes a procedurilor FIV, pe categorii de vârstă, a fost de 43,68% pentru pacientele cu vârsta până în 37 de ani şi de 36,54% pentru cele de cu vârsta între 38-40 de ani.
În România, 1 din 4 cupluri se confruntă cu problema infertilităţii. Principalele cauze ale acestei afecţiuni sunt atât de natură medicală – scădere a rezervei ovariene, afecţiuni ginecologice netratate, cât şi modul de viaţă necorespunzător, care include stresul, alimentaţia nesănătoasă şi fumatul. Pentru a veni în sprijinul cuplurilor afectate de infertilitate, Columna a dezvoltat mai multe programe medicale şi sociale, precum:
- Fertihelp – un program dedicat cuplurilor cu venituri mici, prin care acestea beneficiază de o reducere de 50% a costului procedurii FIV;
- Fertistim – singurul program din România de stimulare naturală a fertilităţii prin nutriţie, acupunctură şi Qi Gong, precum şi programul OncoFertiHelp, prin care clinica oferă pacienților oncologici posibilitatea de a-şi prezerva fertilitatea, înaintea începerii tratamentului bolii neoplazice.
De asemenea, Columna este unul dintre puţinele centre specializate în FIV din România care realizează procedura PGS, prin care se poate depista o serie întreagă de afecţiuni cromozomiale ale embrionului şi poate creşte şansele naşterii unui copil sănătos, ferit de boli genetice precum sindroamele Down, Klinefelter, Turner, boala Huntington etc.