Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Freelancing-ul. Vezi dacă ți se potrivește

Articol de Psihoterapeut Oana Nicolau Psiholog Psihologie
Oamenii de succes nu se bazează pe șansă. Ei își creează viitorul. Își stabilesc țeluri precise, un plan care să-i ajute să le atingă. Și acționează.

Unul din cinci clienti care participă la sesiunile noastre de coaching desfășoară activități independente în baza experienței profesionale proprii. Noi îi numim generic liber profesioniști, freelanceri (contabili, avocați, arhitecți, designeri, specialișt IT, translatori, etc)

Care sunt avantajele unei cariere de tip freelancing?

Puși în fața propriei lor reflexii, oamenii își iau curajul de a porni la drum, motivați de mirajul unei cariere independente, iar motivele sunt multiple:

  • Control asupra timpului – “Muncesc când vreau”
  • Independență – “Nu trebuie să execut ordine sau să am șef”
  • Flexibilitatea locației – “Pot să lucrez de acasă, de pe o plajă sau dintr-un hub”
  • Venitul suplimentar – “Mă bucur că pot face mai mulți bani”

Și dacă la început totul pare ușor și simplu, adesea se întâmplă ca pe parcurs, unii să nu reușească să crească și să prospere. Ce îi împiedică? Unde greșesc?

De ce poți eșua ca freelancer și ce poți face pentru a preveni acest lucru?

Planificarea slabă. Da, trebuie să îți planifici atent intrarea în business. Să ai un plan în care să analizezi toate aspectele afacerii. Să te concentrezi asupra obiectivelor și viziunii tale, asupra promovării și, în același timp, să fii pregătit să rezolvi problemele atunci când acestea apar.

Entuziasm, entuziasm. Testează fiecare idee nouă în baza planului tău de afaceri și înainte de a decide dacă vrei să faci acest lucru întreabă-te: „Am timp, abilități, dorința și resurse pentru a pune în aplicare acest lucru? Este într-adevăr o idee interesantă sau o oportunitate”?

Punerea tuturor ouălor într-un singur coș. Uneori, entuziasmul combinat cu impulsivitatea te pot determina să renunți la un venit sigur înainte de a fi evaluat cu realism și luciditate oportunitatea de afaceri și gradul tău de pregătire. Este recomandat să ai în vedere posibilitatea de a trăi un timp doar din economii, fără a avea un venit sigur.

Lipsa de experiență în conducerea unei afaceri. Freelancer înseamnă să porți mai multe pălării. De la project manager, marketing manager și vânzări, la management și finanțe. Asigură-te că înțelegi și însușești fiecare rol în parte, iar dacă nu ai experență pe alte zone, angajează alți freelanceri.

Autodisciplina și gestionarea timpului. Sunt abilități legate de cum să lucrezi mai bine și mai eficient și cum să te ferești de “hoții” de timp care sunt pretutindeni.

Aceste obstacole pot fi evitate prin însușirea unei mentalități corecte și prin perseverență. Clinica Oana Nicolau te invită la sesiuni de coaching, dedicate în exclusivitate freelanceri-lor, pentru a privi cu atenție planurile de viitor și visurile tale. Vom descoperi împreună:

  • Ce este freelancing-ul și dacă este potrivit pentru tine
  • Cum să-ți creezi un portofoliu care să aibă impact
  • Ce servicii poți oferi care să te diferențieze de concurență
  • Cum să-ți creezi un brand

Cere ajutorul unui psihoterapeut

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.