Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

A patra nastere naturala. Monitorizarea sarcinii si nasterea blanda la Spitalul Premiere

Iulia Bledea e numele meu, fondatoare a programului de nutriție și sport NutriFitUp și mămică a 3 fetițe minunate, cu al patrulea copil bătând la ușă. Astăzi vreau să-ți vorbesc în calitate de mămică, chiar una cu experiență aș putea spune!

Îmi amintesc și acum emoțiile primei sarcini, chiar și pe cele de la a doua. Abia de la a treia sarcină am descoperit Regina Maria și nașterea cu blândețe în apă. Astfel că mă bucur să pot împărtăși experiența minunată pe care am avut-o cu această echipă medicală și să-ți dau câteva tipsuri valabile indiferent de tipul de naștere pe care-l alegi.  

Dar, înainte de orice: felicitări! Știu emoțiile prin care treci, schimbările de stare, grijile… Acesta este și motivul pentru care am ales să fac o serie de 3 videoclipuri și 2 articole despre pașii pe care ar trebui să-i urmeze o proaspătă mămică. 

Alegerea medicului ginecolog

Printre primii pași pe care trebuie să-i facă o proaspătă mămică este alegerea medicului ginecolog. Aceasta este o decizie importantă pentru orice femeie, dar devine crucială atunci când vine vorba despre sarcină și naștere. În timpul sarcinii, viitoarele mame trebuie să aibă grijă de sănătatea lor și a fătului, astfel încât să poată avea o naștere sănătoasă și fără complicații. De aceea, alegerea unui medic ginecolog cu experiență și competență este foarte importantă.

Eu l-am ales pe dl. dr. Bogdan Cioată, căruia i-am și luat un interviu: 

Să vedem ce pași trebuie să urmezi ca să te asiguri că alegi corect medicul ginecolog. 

  • Primul pas este să iei în considerare recomandările de la prieteni și familie. Aceștia îți pot oferi o perspectivă reală și personală a experienței lor cu medicul ginecolog. De asemenea, poți să cauți recenzii online și să verifici reputația medicilor din zona în care locuiești.
  • Înainte de a face o programare, este important să verifici calificările și experiența medicului. Alege un medic care este specializat în obstetrică și ginecologie și care are experiență în tratarea femeilor însărcinate. Verifică dacă medicul este certificat și licențiat și dacă a primit formare în domeniul său de specializare.
  • Un alt aspect important este stilul de comunicare al medicului. Alege un medic care te face să te simți confortabil și cu care poți comunica cu ușurință. Medicul ar trebui să răspundă la întrebările și îngrijorările pe care le ai și să-ți ofere informații clare și concise despre sănătatea ta și a fătului.
  • Este, de asemenea, important să verifici dacă medicul este disponibil pentru urgențe și dacă are o politică clară cu privire la programarea vizitelor. Alege un medic care are un program flexibil și care poate fi contactat în caz de urgențe.
  • Nu în ultimul rând, este important să alegi un medic care lucrează într-un spital sau o clinică cu o reputație solidă. Verifică dacă are o echipă de asistenți și personal medical care să ofere servicii de calitate și să te ajute în timpul nașterii.

Contractul pentru naștere și vizitarea clinicii

Un alt pas important este semnarea contractului de naștere. Potrivit Claudiu Șipetan (Senior Consultant Medical Regina Maria), acest lucru se face în săptămâna 26 pentru a avea suficient timp să-ți personalizezi pachetul de naștere. Gravida poate beneficia de avantaje, mai ales în ceea ce privește analizele preoperatorii (care se fac în săptămânile 37-38).  

În plus, în contract poate fi inclus și serviciul de moașă preferențială. Odată stipulat în contract, gravida se va întâlni cu moașa, iar aceasta o va pregăti pentru naștere și îi va răspunde la toate întrebările. 

Mai multe detalii puteți afla în interviul pe care i l-am luat lui Claudiu:

Totodată, la semnarea contractului de naștere se poate face un tur pentru a vedea cum va arăta salonul în care vei naște (atât cel comun, cât și cel privat, dacă-l alegi pe acesta din urmă) și o parte din maternitate. Poți vedea în urmatorul t videoclip turul pe care l-am făcut eu, împreună cu moașa Cami:

Poți citi de asemenea articolele pe care le-am scris despre tur și despre experiența mea cu moașa aici și aici

Nașterea în apă

Mi-am dorit foarte mult să am parte de momente magice cu nou-născutul, însă toate nașterile au fost destul de provocatoare. A treia nu a fost o excepție, însă este cea la care am ales să nasc în apă, decizie care mi-a permis să-mi țin copilul în brațe imediat după naștere și a făcut trecerea mai ușoară pentru el din mediul umed din placentă la cel acvatic. 

Am scris detaliat despre întreaga experiență în acest articol, unde am abordat aspectele pro și contra.
 

Acum am decis să procedez la fel. Pentru mine și Lara a avut un efect benefic, a fost o naștere blândă, iar perineul a rămas intact, fără răni. 

Mă bucur că ai citit până la final. Sper ca informațiile din articol, precum și resursele de informare pe care le-am lăsat să te ajute să ai mai multă claritate cu privire la următorii pași pe care îi ai de făcut ca proaspătă mămică. Îți doresc o călătorie frumoasă, plină de momente magice, liniște și iubire!

Cere o programare

Siguranta, confortul si confidentialitatea sunt pe primul loc pentru Regina Maria.
Inainte de a lua o decizie, afla toate detaliile despre pachetele de nastere si despre maternitatea in care alegi sa nasti.
Completeaza formularul si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.
Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord  sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA pentru prezentarea serviciilor dedicate viitoarelor mame.
Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.