Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

5 reguli de baza pentru ameliorarea celulitei

Articol de Dr. Mihaela Bilic
5 reguli de baza pentru ameliorarea celulitei

Alimentatia anticelulitica are la baza o imbunatatire a calitatii mancarii din farfuria voastra, o diminuare a cantitatii si o serie de sfaturi utile pentru a face mai usor alegerile corecte.

Feriti-va de carbohidrati dupa ora 18

Evitati dulciurile, fructele, fainoasele si leguminoasele (fasole, mazare) la masa de seara. Glucidele din compozitia lor vor fi transformate usor in grasime. Limitati-va la proteine slabe (peste, carne) si multe legume, pe cat posibil consumate proaspete, ca salata.

Concluzia: nu lasati carbohidratii de la masa de seara sa se transforme in celulita pe timpul noptii.

Faceti o orgie de antioxidanti

Vitaminele antioxidante A, C si E sunt principalele arme de lupta impotriva radicalilor liberi si au proprietatea de a intari si proteja pielea. Faceti abuz de legume proaspete, care, cu cat sunt mai puternic colorate, cu atat contin mai multi antioxidanti si fitonutrienti cu efect benefic.

Nu uitati de fructe, seminte, nuci, alune, migdale, sunt produsele ideale pentru o gustare anticelulitica.

Cresteti aportul de lecitina

Lecitina este o substanta implicata in transportul colesterolului si substantelor grase din sange, fiind unul din factorii care impiedica depunerea acestora pe peretii vasculari, datorita capacitatii ei de emulsificare. La nivelul pielii, lecitina protejeaza celulele dermice, asa ca introduceti in alimentatia curenta soia si derivatele de soia, conopida, rosii, spanac si portocale.

Folositi-va de acizii grasi esentiali omega-3

Rolul acestora este sa reduca procesele inflamatorii (inclusiv celulita), sa intareasca structura pielii si sa neutralizeze procesele oxidative declansate de radicalii liberi.

Pe langa suplimentele de omega-3 din farmacii, nu uitati sa consumati de minim 2 ori/saptamana peste gras (somon, ton, sardine, macrou, hering). Sursele vegetale de acizi grasi omega-3 sunt fructele oleaginoase (nucile) si semintele de in.

Mancati proteine slabe la fiecare masa

Faceti un obicei din a introduce la fiecare masa o mica portie de carne slaba, peste, oua sau tofu. Proteinele contin albumina si aceasta ajuta la drenajul lichidelor care stagneaza intre adipocite. Celulita reprezinta in primul rand o staza limfatica cu inflamatie la nivelul pielii, care provoaca aspectul de „coaja de portocala“, deci evacuarea acestui edem local are drept consecinta ameliorarea problemei.

Alimentatia echilibrata si schimbarea compozitiei corporale in favoarea masei musculare sunt cele mai importante arme pe care le avem la dispozitie pentru a ameliora celulita.