O gustare formata dintr-un pumn de migdale, nuci sau fistic in fiecare zi te poate ajuta sa ramai mai sanatos si sa traiesti mai mult.
Un studiu publicat pe 21 noiembrie 2013 in The New England Journal of Medicine a evidentiat ca persoanele care mananca fructe cu coaja lemnoasa – nuci, alune, migdale, fistic sau arahide - au avut un risc cu 20% mai mic de a deceda in urmatorii 30 de ani si au avut un risc mai redus de a deceda din cauza unor boli de tipul cancerului si afectiunilor cardiace, decat cei care nu mancau astfel de fructe. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au studiat peste 76.000 de femei si aproape 43.000 de barbati carora li s-au cerut informatii privind consumul de fructe nucifere la inceputul studiului si apoi la fiecare doi - patru ani, pe o perioada de urmarire de 30 de ani.
Astfel de fructe ajuta la scaderea colesterolului LDL (colesterolul “rau”) si cresterea colesterolul HDL (colesterolul “bun”) si scad tensiunea arteriala. Exista o varietate de fructe nucifere – nuci, alune, migdale, fistic sau arahide – care ofera beneficii privind sanatatea, asa incat alege-ti fructul potrivit pentru gustare.