Fiecare femeie îşi doreşte să-şi păstreze frumuseţea şi tinereţea cât mai mult timp posibil şi să aibă un ten ferm, fară riduri, iar ovalul feţei să rămână bine conturat. Totuşi, ajungem sa înţelegem, cu regret, că odată cu trecerea timpului vom petrece mai mult timp în faţa oglinzii.
Deşi nu putem opri timpul, astăzi specialiştii în dermatocosmetică sunt încrezători că ne pot ajuta în a reduce şi încetini apariţia semnelor îmbatrănirii tenului cu ajutorul realizărilor moderne ale medicinii cosmetice.
Îmbătrânirea pielii este un proces universal şi, ca în cazul oricărui alt organ, este programat genetic. Acest proces natural se manifestă în primul rând prin reducerea cantităţii de colagen de la nivelul dermului. Semnele îmbătrânirii sunt reprezentate de scăderea elasticitaţii tenului, subtiţerea, deshidratarea acestuia şi apariţia ridurilor.
În mod obişnuit, primele riduri apar în jurul vârstei de 25 ani, dar acest lucru se poate întâmpla şi mai devreme sub influenţa anumitor factori. Expunerea repetată şi prelungită la razele UV (soare sau solar), dieta deficitară, fumatul, stresul, tratamentele cu anumite medicamente pot accelera procesul de imbătrânire al pielii. Fotoîmbătrânirea este un termen utilizat de dermatologi pentru a descrie îmbatrînirea tenului determinata de expunerea la radiaţiile ultaviolete.
Pielea noastră este formată din mai multe straturi, fiecare având un rol important. Stratul profund se numeşte derm şi conţine fibre de colagen care formează o reţea care asigură fermitatea, textura şi conturul bine definit al feţei. Colagenul este o proteină formată din aminoacizi şi, ca orice material, este supus degradării. Fibroblaştii sunt celule ale dermului capabile să sintetizeze colagen nou, care sa înlocuiască fibrele distruse. Din pacate, pe masură ce noi îmbătrânim, abilitatea tenului de a înlocui colagenul alterat se diminuează, iar asta duce la apariţia unor neregularităţi în reţeaua dermului, iar în final la apariţia ridurilor. Astfel, o ţintă importantă în prevenirea şi intârzierea apariţiei ridurilor este reducerea distrugerii colagenului, pe de o parte, iar pe de alta parte creşterea sintezei acestuia.
Biorevitalizarea tenului este o tehnica inovatoare şi foarte eficientă prin care fibroblaştii sunt stimulaţi să producă colagen. Rezultatul va fi regenerarea structurilor dermului, combaterea laxitaţii şi creşterea tonusul, elasticitaţii şi prospeţimii tenului.
Stimulează-ţi tenul să producă mai mult colagen
Folosit cu succes în toată lumea, Jalupro este un tratament medical estetic bazat pe introducerea unor substanţe biologice în stratul profund al pielii. Jalupro este un complex special de acid hialuronic şi aminoacizi esenţiali cu rol în sinteza colagenului. Studiile clinice au demonstrat că Jalupro atenuează ridurile din zona feţei, gâtului sau decolteului şi reface tonusul, elasticitatea si densitatea pielii. În plus, datorită acidului hialuronic, pielea este hidratată profund.
Când poţi folosi Jalupro
Pe lângă efectele de întârziere ale procesului de îmbătrânire cutanată, tratamentul cu Jalupro poate fi o variantă în tratamentul vergeturilor, cicatricilor post acnee sau varicelă şi este o metodă ce potenţează şi completează alte proceduri estetice medicale.
Tratamentul cu Jalupro se adresează în special ridurilor fine şi le poate doar diminua pe cele profunde. Deasemenea, nu are efect pe petele vasculare sau pigmentare (angioame, lentigine, teleangiectazii) care pot fi prezente în cadrul procesului de îmbătrânire cutanată.
Nu există contraindicaţii speciale şi practic oricine poate recurge la acest tratament . Sarcina poate fi o contraindicaţie relativă deoarece nu există studii care sa susţină lipsa unui efect teratogen.
La ce să va aşteptaţi când faceţi tratament cu Jalupro
Soluţia de Jalupro se injecteză intrademic, putând fi precedată sau nu de anestezie locală, în funcţie de preferinţa pacientei. Injectarea poate provoca o senzaţie de arsură timp de cateva minute; pielea se poate înroşi şi tumefia pentru câteva ore. Pentru atenuarea semnelor injectării se poate face un masaj uşor local. Se recomandă efectuarea unei şedinţe pe saptămână, timp de 3-4 saptămâni. Un rezultat optim se obţine în urma a patru şedinţe şi constă în diminuarea ridurilor şi o piele mai fermă şi mai luminoasă.
Pentru menţinerea efectului se recomandă refacerea tratamentului de 1-2 ori pe an, în funcţie de gradul de îmbătrânire a pielii şi de stilul de viaţa al pacientei.
Dacă doriţi sa aflaţi mai multe despre tehnicile de întinerire ale tenului, faceţi acum o programare la medicii noştri specialişti dermatologi
Dr. Adina Dobrițoiu
Medic specialist Dermato-Venerologie
Doctorand în Știinţe Medicale
Domenii de interes medical: alopecia, dermatocosmetică, patologie dermatologică a copilului
Policlinica Dorobanţi