Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Sprijinul partenerului: ce rol are acesta in perioada postnatala?

Sprijinul partenerului: ce rol are acesta in perioada postnatala?

Multe studii au aratat ca suportul tatalui este factorul decisiv pentru o femeie in initierea si continuarea alaptarii. La urma urmei, tatal este celalalt parinte al copilului si probabil, cel mai bun prieten al mamei.

Unul din primii pasi pe care ii poti face ca partener al unei mame care alapteaza este sa te informezi cu privire la beneficiile alaptarii. Daca este posibil, participa la orele de informare despre alaptare impreuna cu partenera ta. Intelegand cum se realizeaza alaptarea, iti poti ajuta mai bine sotia atunci cand ea invata si experimenteaza in ce pozitie sa-l puna pe copil pentru ca acesta sa prinda corect sanul.

Imediat dupa nastere, o poti ajuta pe sotie in timp ce aceasta stabileste o noua rutina de alaptare; te poti ocupa sa te asiguri ca treburile in casa sa se desfasoare eficient si poti actiona ca un tampon pentru posibila distragere a atentiei de la alaptare de catre copilul mai mare. Daca este posibil, ajuta la pregatirea meselor, spalarea rufelor sau ocupa-te de ceilalti copii mai mari. 

Pe masura ce tu si partenera ta deveniti mai experimentati in rolul de parinte, o poti ajuta la schimbatul scutecelor, baita si te poti juca cu bebelusul, astfel incat mama sa poata dormi sau sa petreaca un timp doar pentru ea. Aceste momente impreuna cu bebelusul sunt oportunitati extraordinare pentru a crea o relatie unica cu el. Dupa ce a mancat, copilul este de obicei fericit sa stea pe pieptul tatalui sau este gata sa se joace.  Pe masura ce bebelusul petrece tot mai mult timp cu tine, va intelege ca tatii nu sunt doar inlocuitorii mamelor.