Eforturi fără precedent
Spitalele Retelei de sanatate REGINA MARIA au facut eforturi fara precedent, luand toate masurile de siguranta pentru reducerea riscului de infectie cu COVID 19, acest virus extrem de contagios pe care intreaga omenire a incercat sa il tina sub control.
In cele 3 luni si jumatate de la inceputul pandemiei, peste 2.150 de nasteri au avut loc in maxima siguranta in cele 4 maternitati ale retelei REGINA MARIA.
Inca de la primele semne ca virusul este aproape de Romania, REGINA MARIA a fost primul furnizor medical care a initiat sesiuni de lucru cu experti internationali, chinezi si europeni pentru a se alinia celor mai complexe protocoale de siguranta epidemiologica. Ghidati de experienta medicilor epidemiologi, infectionisti, de urgenta si sub indrumarea autoritatilor si a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, spitalele retelei au aplicat gradual masuri menite sa tina in siguranta cadrele medicale si toti pacientii, in mod special femeile care urmau sa nasca, astfel incat si ele si copiii lor sa fie feriti de o posibila infectie cu noul coronavirus.
Prematuri și cazuri complexe de neonatologie, interventii intrauterine
In perioada Martie-Iunie, in maternitatea din cadrul Spitalului REGINA MARIA Premiere, s-au nascut in siguranta peste 550 de copii, inclusiv 5 perechi de gemeni. 27 dintre bebelusi au fost prematuri, s-au grabit sa vina pe lume inainte de termen si au scris povestile de invingatori pe timp de pandemie. Au fost si cateva cazuri care au solicitat atentia, experienta si dedicatia echipei de medici din sectiile de Obstetrica Ginecologie si Neonatologie. Au fost nou-nascuti care au urmat tratamente speciale post-natale sau au prezentat malformatii care au necesitat interventii chirurgicale imediat dupa nastere.
Tot in aceasta perioada a venit pe lume Filip care suferea de o anemie severă rezultată datorită diferenței de RH a părinților săi. Nașterea lui a fost posibilă datorită profesionalismului echipei medicale din Centrul de Medicină Fetală al spitalului care a pus un diagnostic corect și a urmat procedurile adecvate. Administrarea a 5 transfuzii intrauterine i-a salvat viața.
Transfuzia intrauterină fetală este singura metodă care contribuie la menţinerea în viaţă a unui făt care suferă de anemie severă, ajutându-l să atingă maturitatea necesară de care are nevoie pentru a se naşte şi supravieţui în afara uterului. Această procedură presupune transfuzia de sânge prin cordonul ombilical la un copil aflat încă în uterul mamei. Află mai multe.
“Astfel de momente pot sa consolideze sau sa dastrame o echipa. Sunt mandru de echipa de obstetrica a Spitalului Premiere, de modul in care a reusit sa depaseasca orice obstacol, sa se adapteze intr-o dinamica fara precedent si sa faca toate astea fara niciun compromis in grija fata de pacient si in rigurozitatea respectarii procedurilor medicale. Datorita lor, mamele si copiii lor au ajuns bine acasa. Asta e tot ce conteaza!” Dr. Voicu Simedrea, Sef Sectie Obstetrica-Ginecologie
Pe toata perioada REGINA MARIA a sustinut integral costul testelor COVID-19 pentru toate pacientele spitalului și a oferit testari gratuite. “Dincolo de eforturile medicale, de protocoale, de cheltuielile suplimentare pentru dezinfectanti si echipamente de protectie, au fost si eforturile acestor peste 2.150 de mame care au trecut prin experienta nasterii cu mult mai mult stres si mai putin sprijin emotional din partea familiei care nu a putut sa le fie aproape in aceste momente. Vrem sa le multumim fiecareia in parte pentru curajul si intelegerea cu care au trecut prin aceste momente in ciuda tuturor greutatilor, participand activ la demersul nostru de a fi cu totii in siguranta” este de parere Dr. Nirvana Georgescu, Director de Calitate si Siguranta a Pacientului in REGINA MARIA.
Află mai multe despre măsurile de siguranță din Spitalul Premiere
Cu încredere spre viitor
“De la inceputul pandemiei si pe toata perioada starii de urgenta, in Spitalul Premiere au fost luate masuri de siguranta suplimentare astfel incat niciun membru al personalului medical si non-medical si niciun pacient nu a fost infectat cu COVID-19. Suntem in continuare atenti la toata dinamica evolutiei pandemiei, pregatiti sa luam toate deciziile necesare privind siguranta pacientilor nostri. In continuare vom aplica aceleasi masuri de igiena, triaj si dezinfectie cu maxima strictete si rigurozitate pana cand situatia cazurilor va fi in afara oricarui pericol.” Dr. Corina Cristea, Medic specialist Epidemiolog, Spitalul Premiere