Inghetata este prin definitie un desert al verii, asa ca o puteti consuma zilnic.
Combinatia de lapte cu zahar din inghetata se absoarbe lent, nu ingrasa si in acelasi timp satisface nevoia de dulciuri. Varianta la cornet, fara sosuri sau topping-uri, este cea mai sigura din punct de vedere al siluetei. Portia corecta este de 1-2 cupe sau o inghetata pe bat/la cornet.
Inghetata poate satisface atat dorinta de dulce, cat si nevoia de energie, iar variantele cu ciocolata sau cafea contin magneziu, un mineral tonic pentru sistemul nervos.
Combinatia de lapte si zahar din acest produs se absoarbe lent si furnizeaza organismului treptat toti nutrientii necesari (glucide, proteine, grasimi si apa) intr-o formula usoara si echilibrata. Daca alegeti variantele cu continut redus de grasime sub 7%, puteti beneficia de placerea unui desert savuros, fara risc de ingrasare. In plus, consistenta cremoasa a inghetatei stimuleaza ariile cerebrale, responsabile de starea de bine, similar cu frisca sau ciocolata.
Dincolo de indicele glicemic redus, inghetata mai are un avantaj: e pufoasa, cu volum mare si greutate mica. Acest „truc“ se obtine prin procesul de aerare, compozitia lichida a inghetatei fiind imbogatita cu aer, fapt care duce la expandarea ei; in consecinta, avem senzatia ca mancam mai mult, cand de fapt gramajul este redus. Incercati sa observati singuri acest fenomen lasand inghetata sa se topeasca: va ramane mai putin de jumatate de cutie cu lichid, pentru ca restul a fost aer!
Sorbetto este o varianta de inghetata fara lapte, in concluzie fara grasime, se obtine din fructe si zahar si este desertul ideal dupa o masa consistenta.