Diagnosticul și tratamentul cancerului de sân se fac în cadrul unei echipe multidisciplinare, în funcție de stadiul bolii.
In etapa de diagnostic sunt implicați clinicianul ( poate fi medicul de familie, oncologul, geneticianul, ginecologul, chirurgul), imagistul și medicul anatomopatolog.
Tratamentul fiecărei paciente se stabilește în cadrul Tumor Board, o echipămultidisciplinară care analizează fiecare caz și propune o terapie individualizată conform ghidurilor oncologice internaționale. Din Tumor Board fac parte oncologul, radiologul, chirurgul specializat în chirurgia oncologică a sânului, radioterapeutul, geneticianul, chirurgul plastician, kinetoterapeutul, psihologul. In funcție de particularitățile fiecărui caz, echipei multidisciplinare i se pot adăuga membri noi.
Tratamentul cancerului de sân asociază chirurgia oncologică a sânului, chimioterapia, radioterapia, hormonoterapia și imunoterapia, în funcție de stadiu și de rezultatul hitopatologic ( prezența sau absența receptorilor hormonali, a receptorilor HER2, etc). Suportul psihologic este deosebit de important pe toată durata tratamentului și după finalizarea acestuia. In anumite situații, dacă intervenția chirurgicală presupune îndepărtarea ganglionilor din axilă, este necesară fizio și kinetoterapia pentru recuperarea mobilității umărului și reducerea limfedemului apărut postoperator. O alimentație corectă este necesară pe toată durata tratamentului și a recuperării, iar dieta condusă de nutriționist reprezintă un element de suport important.