Persoanele care se adresează centrului nostru pot fi preluate de consultantul navigator în oricare dintre etapele procesului medical: de diagnostic, de tratament și/sau de urmărire. Fiecare dintre medicii care te consultă te poate introduce, cu acordul tău, în programul de navigare medicală. De asemenea, pacientul poate lua direct contactul cu navigatorul, iar acesta îl va direcționa către specialiștii din echipă.
Odată intrat în programul de navigație, navigatorul se asigură că pacientul a înțeles corect toate informațiile primite privind situația lui medicală. Navigatorul medical poate înlesni și parcurgerea cât mai lină și cât mai rapidă a investigațiilor și a tratamentelor recomandate de către medicii din echipa Tumor Board. De asemenea, dacă situația medicală o cere, pacientul poate fi introdus într-un program de supraveghere medicală activă, pe perioada căruia, navigatorul se va asigura că pacientul participă la toate consulturile recomandate de echipa sa medicală.
Așadar, navigatorul, un consultant medical specializat în nevoile pacientului care se adresează Centrului integrat de patologie a sanului , te poate ajuta să-ți faci programările necesare și să ții legătura cu medicii implicați în îngrijirea ta.
Ioana Stanculescu - Consultant navigator al Centrului de patologie a sânului de la spitalul Regina Maria Cluj
Ce beneficii aduce pacientului intrarea în programul de navigare medicală:
- accesul la informațiile științifice necesare pentru înțelegerea propriul caz;
- identificarea rapidă a resurselor necesare în fiecare etapă și conectarea pacientului cu acestea;
- scurtarea timpului până la diagnostic;
- eficientizarea transmiterii informației medicale între membrii echipei medicale;
- suport de-a lungul întregului parcurs medical.