Prof. Univ. Dr. Petre Bratila este unul din putinii medici care au experienta in chirurgia conservativa a cancerului de col uterin
Romania – pe harta mondiala a chirurgiei oncoginecologice
5% dintre interventiile de tratament conservator pentru cancerul de col uterin din lume se realizeaza la noi in tara de catre echipa antrenata de Prof. Univ. Dr. Petre Bratila in Spitalul Euroclinic.
Ce este trachelectomia radicala?
Prof. Univ. Dr. Petre Bratila are experienta ampla in tratamentul tuturor tipurilor de cancer ginecologic
Prof. Univ. Dr. Petre Bratila este medicul care a fondat si dezvoltat supraspecialitatea de uroginecologie in romania, avand peste 30 de ani de experienta
Cere o programare
Incontinenta urinara este o afectiune invalidanta. Daca insa este tratata, femeia isi poate redobandi calitatea vietii
Incontinenta urinara se defineste ca pierderea de urina prin uretra in timpul efortului sau ca urmare a necesitatii imperioase de a urina care nu poate fi stapanita prin propria vointa.
Cea mai frecvent intalnita este incontinenta urinara de efort, 15-25% din femei suferind de aceasta forma de boala. Din pudoare, femeia ascunde insa suferinta. Din 10 paciente peste 40 de ani care intra in cabinet si care sunt intrebate daca pierd urina, cinci vor spune „da”, insa daca nu sunt intrebate, nu va spune niciuna.
In marea majoritate a cazurilor, tratamentul este chirurgical si se realizeaza prin tehnici minim-invazive. In formele usoare sau medii de incontinenta urinara, femeia va putea pleca acasa vindecata, dupa 24 de ore. In cazurile severe, rata de succes este de 85%. Din peste 300 de tehnici chirurgicale, s-au selectat doua procedee prin care uretra se protezeaza cu materiale sintetice - TVT (transvaginal tape) si TOT (transobturator tape).
Afla mai multe despre
Prof. Univ. Dr. Petre Bratila are o experienta de peste 4000 de cazuri de histerectomie radicala prin tehnici minim-invazive
Traditional, histerectomia este efectuata printr-o operatie “deschisa”, care necesita o incizie mare la nivelul abdomenului. Aceasta procedura poate fi dureroasa, poate necesita tratament antialgic si poate avea un risc crescut de infectii si sangerare importanta. Dupa interventie, recuperarea este lunga (frecvent 6 saptamani) si la nivelul adomenului femeia va ramane cu o cicatrice mare.
Afla mai multe despre cazul Dnei C. din Suceava, in varsta de 58 de ani, care a fost diagnosticata cu o afectiune premaligna la nivelul uterului pentru care i s-a recomandat histerectomia. Insa in cazul dansei, medicii ginecologi care au consultat-o au considerat ca interventia chirurgicala la nivelul abdomenului ar fi fost riscanta, avand in vedere conditiile medicale asociate: obezitate morbida, hipertensiune arteriala si pre-diabet.