Centrul a fost special conceput pentru a raspunde nevoilor unice ale cuplurilor care se confrunta cu infertilitatea si este coordonat de Dr. Melihan Bechir, medic primar Obstetrica- Ginecologie, supraspecializare in Infertilitate si Reproducere Umana Asistata.
Deoarece infertilitatea este o problema intalnita frecvent, in cadrul centrului o echipa multisciplinara de medici este pregatita pentru a evalua capacitatea fertila a cuplului. In Romania, infertilitatea este o problema de sanatate care afecteaza aproximativ 8-15% dintre cuplurile aflate la varsta reproductiva.
Obiectivele evaluarii capacitatii fertile a cuplului:
- Identificarea capacitatii fertile a partenerilor pentru evaluarea ratei de success in obtinerea unei sarcini viitoare.
- Identificarea etiologiei infertilitatii si corectarea cat mai rapida a cauzei specifice, individuale care determina infertilitatea cuplului (feminina si/sau masculina).
- Identificarea persoanelor care sufera de infertilitate care nu poate fi tratata, pentru ca acestea sa se orienteze spre alte metode de a avea copii (tehnologii de reproducere umana asistata medical, adoptie).
- Identificarea afectiunilor care necesita urmarire sau interventii terapeutice specifice si individualizate
Pasii pe care ii urmezi pentru evaluarea capacitatii fertile a cuplului:
- Consultatie initiala la un medic specializat in probleme de infertilitate. Este de dorit participarea ambilor parteneri la aceasta consultatie initiala, astfel incat medicul sa poata evalua istoricul medical al partenerilor, sa se discute istoricul reproductiv si obiceiurile sexuale si sa se stabileasca un plan de investigatii.
- Set de investigatii individualizate pentru fiecare partener in vederea stabilirii posibilei cauze de infertilitate.Investigatii recomandate uzual pentru partenera: analize de sange, investigatii ecografice sau imagistice; Investigatii pentru partener recomandate uzual pentru partener: spermograma, analize de sange, teste hormonale, teste genetice; Investigatii interdisciplinare – evaluare endocrinologica, genetica, psihologica.
- Consultatie pentru interpretarea rezultatelor investigatiilor. Se recomanda participarea ambilor parteneri pentru a se discuta si intelege cauzele care au condus catre infertilitate si pentru a discuta alternative de tratament.
- Consultatie pentru stabilirea unui plan de tratament individualizat
De ce sa ne alegi pe noi
- Avem o echipa medicala dedicata stabilirii rapide a cauzelor de infertilitate in vederea instituirii tratamentului corect si potrivit nevoilor fiecarui cuplu.
- Experienta vasta in domeniul infertilitatii.
- Oferim cele mai avansate tehnologii de diagnostic.
- Dispunem de metode moderne de tratament al cauzelor de infertilitate.
- Colaborare interdisciplinara intre diverse specialitati, pentru obtinerea unei sarcini dorite.
Cui ne adresam
Cuplurilor care doresc sa aiba copii si nu au reusit inca
- Daca in decurs de un an cu activitate sexuala regulata, fara folosirea unei metode contraceptive nu s-a reusit obtinerea unei sarcini, este nevoie de investigatii pentru a stabili si a elimina, daca este posibil, cauza infertilitatii de cuplu.
- Daca partenera depaseste varsta de 35 de ani, inferilitatea este diagnosticata dupa 6 luni de nereusita a conceptiei. Pentru a creste sansele de a concepe un copil, este necesar sa va adresati unui medic ginecolog sau urolog cu experienta in probleme de infertilitate.
Cuplurilor care au trecut prin pierderea a mai mult de o sarcina
Cuplurilor care au efectuat analize care sugereaza existenta unei cauze de infertilitate
Cuplurilor care doresc sa isi evalueze capacitatea fertila
Forma principala de manifestare a infertilitatii este nereusita obtinerii unei sarcini. Este posibil sa existe si alte semne care sa nu iti atraga atentia in mod particular, astfel ca acestea pot trece usor neobservate.
Posibile semne ale infertilitatii feminine:
Schimbarile de ciclu menstrual si de ovulatie la femei pot sa fie simptome ale unor afectiuni care se asociaza infertilitatii. Astfel de simptome pot sa includa:
- Menstruatie neregulata
- Menstruatie mai abundenta sau mai usoara decat in mod obisnuit
- Lipsa menstruatiei
- Menstruatie dureroasa
Uneori, infertilitatea feminina este asociata unor afectiuni de natura endocrina (hormonala). In aceste situatii pot sa apara simptome precum:
- Schimbari ale aspectului pielii, inclusive acnee
- Schimbari ale dorintei sexuale
- Aparitia unei pilozitati mai accentuate la nivelul fetei, deasupra buzei superioare, pe barba sau piept
- Caderea sau subtierea firului de par
- Castigarea in greutate
Posibile semne ale infertilitatii masculine:
- Schimbari ale cresterii parului
- Schimbari ale dorintei sexuale
- Durere, noduli sau edem la nivelul testiculelor
- Probleme de erectie sau ejaculare