Departamentul de Chirurgie Generala din cadrul Spitalului Euroclinic ofera interventii chirurgicale moderne pentru numeroase afectiuni de la nivelul tractului gastro-intestinal, ficatului, colonului si altor parti majore ale organismului.
Medicii nostri chirurgi sunt specializati in tehnici chirurgicale avansate, minim-invazive (robotice, laparoscopice si edoscopice) care ofera numeroase avantaje pacientilor: recuperare rapida, numar minim de leziuni tisulare, pierderi minime de sange, risc redus de a dezvolta infectii si, prin urmare, durere si disconfort reduse la minimum. Echipa medicala foloseste chirurgia robotica, chirurgia laparoscopica standard si avansata, precum si tehnicile laparoscopice 3D pentru a opera o gama larga de conditii medicale si pentru a efectua operatii complexe sau care necesita o foarte buna vizibilitate.
De ce sa alegi sa fii operat in Spitalul Euroclinic?
Echipa noastra de chirurgi, coordonata de dr. Bogdan Barta, medicul chirurg cu cea mai mare experienta in laparoscopia prin incizie unica prin ombilic (SILS), realizeaza cu succes atat interventii chirurgicale comune, cat mai ales operatii extrem de complexe. Datorita utilizarii tehnicilor chirurgicale avansate, Spitalul Euroclinic reprezinta o alternativa la numeroase clinici din strainatate.
Chirurgie robotica de mare precizie
Tehnicile chirurgicale robotice reprezinta cel mai modern, precis si sigur tratament pentru numeroase operatii delicate si complexe de la nivelul abdomenului, cum ar fi interventiile pentru afectiunile oncologice digestive (cancer de stomac, cancer colorectal, cancer de rect), procedurile de reparare a herniilor, dar si operatiile pentru tratamentul acalaziei.
Chirurgi specializati in tehnici minim-invazive
Fara indoiala, chirurgia laparoscopica a revolutionat medicina. Astazi, interventiile minim-invazive laparoscopice sunt tratamentul standard pentru majoritatea bolilor care anterior erau operate printr-o abordare “deschisa”, in care chirurgul opera printr-o incizie mare, de cativa centimetri. Chirurgii nostri sunt specializati in chirurgia laparoscopica minim-invaziva pentru o gama foarte mare de boli ale intregului sistem gastrointestinal, de la afectiuni ale esofagului, stomacului, colonului, rectului si anusului, pana la boli ale ficatului, vezicii biliare, splinei, precum si afectiuni genitale, urologice si ale glandelor suprarenale.
Interventii laparoscopice 2D si 3D
Spre deosebire de ochelarii rosii sau albastri pe care ii primim la intrarea in sala de cinematograf, chirurgul va folosi ochelari medicali 3D, care seamana mai degraba cu ochelarii negri de soare. Atunci cand priveste monitorul prin acesti ochelari, chirurgul va vedea ceea ce opereaza sub forma unei imagini stereo reale, cu posibilitatea de a aprecia distanta corecta dintre structuri. Astfel, un sistem 3D de laparoscopie „aduce” chirurgul in interiorul partii de corp unde opereaza, ceea ce ii permite sa obtina o imagine in timp real a campului operator, mai buna si mai apropiata de realitate. Chirurgul va stii exact unde se afla varful instrumentarului, va putea apuca mai bine si va diseca cu precizie mai mare, aspecte esentiale in special in cazul structurilor delicate, cum sunt ganglionii, vasele si nervii.
Tratament modern pentru cancerul colorectal
Chirurgia transanala minim invaziva (TAMIS) este o tehnica moderna utilizata pentru eliminarea polipilor benigni si a anumitor tumori canceroase de la nivelul rectului si colonului sigmoid inferior. Marele beneficiu al acestei proceduri este ca permite pastrarea functiei normale a rectului, fiind realizata in intregime prin anus, fara a fi necesara realizarea vreunei incizii la nivelul abdomenului. Prin urmare, presupune o recuperare rapida, fara cicatrici si o revenire rapida la functia normala a intestinului gros.
Operatii cu laser endovenos pentru varice
Laserul endovenos este cea mai moderna metoda de tratament minim-invaziv al varicelor. Procedura inchide termic vena varicoasa, tratand astfel cauza varicelor cu rezultate estetice si functionale excelente pe termen lung. Se realizeaza sub anestezie locala si presupune “topirea” si “sigilarea” venei dilatate, cu ajutorul laserului endovenos.