Ingrijirile medicale pentru o afectiune oncologica incep cu prima consultatie medicala in cadrul retelei. Serviciile medicale de care are nevoie un pacient care sufera de cancer sunt complexe si inalt specializate.
Grija noastra si atentia se indreapta catre nevoile pacientilor nostri, atat in ceea ce priveste asigurarea celor mai inalte standarde medicale de diagnostic si tratament, cat si asigurarea serviciilor in deplina intelegere si compasiune.
Servicii de care poti beneficia
- Servicii de diagnostic oncologic intens specializate
- Consultatii de oncologie
- Consultatii multidisciplinare in vederea stabilirii diagnosticului
- Consultatii multidisciplinare in vederea stabilirii planului de tratament
- A doua opinie (“second opinion”)
- Servicii de tratament: chimioterapie, terapie tintita, imunoterapie, tratament hormonal
- Servicii de implantare camera administrare chimioterapie
- Servicii de tratament chirurgical
- Chemoembolizare (serviciu de radiologie interventionala)
- Servicii de monitorizare a tratamentului
Pentru efectuarea serviciilor de radioterapie pacientul va fi indrumat catre clinicile specializate, medicul oncolog continuand sa monitorizeze si sa ajusteze planul terapeutic.
Servicii de diagnostic
Testele si examinarile necesare pentru stabilirea sau confirmarea unui diagnostic pot sa difere de la persoana la persoana. Pe langa examinarea fizica uzuala, medicul oncolog poate sa recomande diferite investigatii; printre cele recomandate mai des se numara urmatoarele:
- anumite analize de laborator ale sangelui: de exemplu hemoleucograma, teste care analizeaza functia unor organe, determinarea unor markeri tumorali
- teste genetice: in cazul anumitor cancere, componenta genetica poate sa aiba un rol important si stabilirea acestei componente ajuta la ghidajul terapiei medicamentoase
- investigatiile imagistice: cu ajutorul lor se obtin imagini ale zonelor si organelor afectate de tumori si se poate stabili localizarea, marimea si gradul de extindere a tumorii. Dintre investigatiile imagistice posibil a fi recomandate de catre medicii oncologi fac parte: RMN (IRM), CT, radiografii
- examenul anatomo-patologic: se recolteaza parti foarte mici de tesuturi de la locul afectat (biopsie) iar acestea se prelucreaza si se examineaza la microscop si se stabileste daca celulele din tesutul recoltat sunt canceroase sau nu.
Etapa de diagnosticare este esentiala pentru stabilirea modalitatilor de interventie terapeutica, deoarece acestea trebuie sa fie potrivite diagnosticului stabilit cu certitudine.
Protocoale moderne de tratament oncologic, conform ghidurilor internationale
Urmarim ca ingrijirea pacientului oncologic sa duca la cele mai bune rezultate
Afla mai multe
Suntem dedicati ingrijirii pacientilor oncologici
Cele mai moderne metode de tratament, echipamente medicale si o ingrijire plina de compasiune, caldura si susţinere
Afla mai multe