Povestea ALEXANDREI

A nascut un copil prematur la doar 28 de saptamani, care ulterior a dezvoltat toate complicațiile asociate prematuritatii, ajungand la doar 2% sanse de supravietuire. Credinta parintilor si determinarea medicilor sa încerce o terapie inovativa au transformat insă cei 2% in 100%.  

1
A mers la un control de rutina si a nascut in urgenta

Alexandra a avut o sarcina usoara, fara greturi sau schimbari bruste de dispozitie. Asta pana la 28 de saptamani cand in urma unui simplu control de rutina, medicul Hadi Rahimian a descoperit ca inima bebelusului batea mult prea repede si asta ii punea in pericol viata. S-a decis realizarea cezarienei de urgenta si, pentru ca plamanii micutului nu avusesera timp sa se dezvolte suficient, David a fost intubat imediat, avand nevoie de ingrijire complexa in sectia de terapie intensiva neonatala a Spitalului Baneasa.

2
Socul nasterii premature a dat nastere unei mari puteri

Alexandra nu s-a asteptat nicio clipa ca va naste mai devreme de termen. De aici si socul foarte mare. Se simtea complet nepregatita fizic si psihic. A gasit sprijinul de care avea nevoie in iubirea si curajul sotului, dar si in grija si prefesionalismul personalului medical. Vazandu-si micutul in incubator, atat de mic, plin de fire si tuburi se simtea “foarte vulnerabila si neputincioasa”, dar in acelasi timp simtea “o putere imensa” ca ar putea face orice pentru el.

3
La ATI, David a avut alaturi intreaga familie de neonatologie

Alexandra a simtit constant ca alaturi de ei lupta cu aceeasi putere si implicare medicii si asistentele de la Spitalul Baneasa. Isi aminteste si acum vorbele medicului neonatolog Catalina Iordan din primele zile de dupa nastere “Doamna Bontic, sa stiti ca noi avem grija de el ca si cum ar fi copilul nostru” Si asa au facut, desi afectiunile multiple cu care se nascuse David au pus la grea incercare abilitatile echipei de neonatologie. Nu au incetat nicio clipa, insa, sa caute solutiile potrivite nu numai pentru a-i salva viata, ci si pentru ca micutul sa fie si sa aiba o viata normala.

4
Sa spui DA unei terapii revolutionare pentru salvarea bebelusul tau prematur e putere

In ciuda ingrijirii complexe, starea lui David s-a deteriorat semnificativ, iar la o luna si jumatate de la nastere, echipa medicala a trebuit sa ia o decizie care sa faca diferenta intre viata si moarte. Le-au explicat parintilor rezultatele extraordinare obtinute cu ajutorul terapiei cu celule stem la un alt baietel salvat in 2020 si le-au spus ca aceasta terapie este singura solutie salvatoare si pentru David. Din fericire, parintii fusesera inspirati si optasera la nastere pentru recoltarea de celule stem. Si de aceasta data au ales ce era mai bine pentru copilul lor. 

5
Pregatirea celulelor si administrarea terapiei revolutionare

Specialistii biologi din cadrul Bancii de Celule Stem Regina Maria au decongelat doua tuburi de cordon ombilical si au recoltat celule stem mezenhimale. Au obtinut in laborator 20 de milioane de celule salvatoare care i-au fost administrate in doua doze micutului. Spre bucuria tuturor, dupa numai 2 saptamani de la inceperea tratamentului cu celule stem, David nu a mai avut nevoie de ventilatie mecanica.

6
Bucuria de a-ti duce copilul acasa, dupa 101 zile de terapie intensiva

David a plecat acasa alaturi de parintii lui dupa 101 zile in care a stat in sectia de terapie intensiva neonatala. Ziua aceea a fost ca mai fericita zi din viata Alexandrei, care ne-a marturisit ca a fost magic sa vada ca David a ajuns acasa si ca este bine. 
In septembrie 2022 el aniverseaza primii 2 ani din viata, creste spectaculos, este vesel si plin de viata.

MAME EXTRAORDINARE

din prima clipa

Uneori visul se implinește repede si nasterea e usoara ca un fulg.
Alteori e un drum lung și anevoios, la finalul caruia este o mama pusa greu la incercare. 

Exista o forta extraordinara in fiecare mama, pentru ca Maternitatea e putere!