Solicită programare
Care sunt beneficiile tratamentelor endodontice la microscop
Salvarea dintelui
Precizie
Rată de succes mai mare
Tratament fără durere
Cum se realizează tratamentul de canal?
De ce este folosit microscopul în tratamentul endodontic?
Tratamentul endodontic realizat cu ajutorul microscopului este o metodă modernă de îndepărtare a țesutului afectat și de curățare a canalelor radiculare. Microscopul oferă o imagine mărită de până la 25 de ori asupra dintelui, atât la suprafață, cât și în interiorul acestuia, este 100% sigur, minim-invaziv și are un grad ridicat de precizie.
#pacienții ne recomandă
"Ceea ce m-a determinat să aleg aceste clinici a fost tehnologia și rapiditatea cu care se rezolvă problemele. Interacțiunea cu întreaga echipă medicală a fost foarte satisfăcătoare și eficientă. Am beneficiat de igienizare profesională, obturații, tratamente de canal și coroane dentare. Pot spune că viața mea a revenit la normal. Recomand clinicile cu încredere!"
"La aceste clinici am avut parte de o interacțiune bună cu personalul, care m-a ajutat mereu. Am beneficiat de igienizare, obturații și tratamente pe canal, iar acum dinții mei arată mult mai bine, nu mă mai dor, rezultatele fiind vizibile imediat. Aici am scăpat de frica de dentist, iar din acest motiv recomand clinicile mai ales persoanelor care împărtășesc aceeași teamă! Serviciile oferite au un bun raport calitate-preț."
"În urma unui consult de rutină efectuat în aceste clinici, medicul a semnalat mai multe probleme dentare. Am avut nevoie de obturații și tratamente pe canal, iar acum mă simt foarte bine. Am fost tratat cu răbdare, profesionalism și înțelegere, primind răspunsuri la toate întrebările pe care le-am adresat. Recomand tuturor clinicile, principalul motiv fiind profesionalismul de care au dat dovadă medicii."
"Experiența oferită de clinica din Pitești a fost una deosebită, afirmație ce vine din partea unei persoane terifiate de stomatolog. Această problemă a fost însă depășită cu succes datorită domnilor Dr. Săndulescu Andreea și Dr. Lungu Robert, doi oameni fantastici, niște profesioniști adevărați, care mi-au înțeles temerile, m-au susținut în orice problemă și m-au ajutat să mă autodepășesc. Mulțumesc tuturor oamenilor implicați în tratamentul meu, de la doamnele din recepție, radiologie, chirurgie, doamnelor asistente și în special celor doi medici care mi-au readus zâmbetul pe buze și încrederea în suflet."
"Am auzit de Clinicile Dentare Dr. Leahu de la fratele meu. Profesionalismul și promptitudinea m-au determinat să aleg să-mi tratez dantura aici. Tratamentele pe care le-am făcut au fost obturații dentare, tratamente de canal și extracții. Mă simt foarte bine și sunt mulțumită. Recomand clinica pentru profesionalism."
"Am auzit de aceste clinici din recomandarea unui medic. Aici mi-am făcut o igienizare dentară profesională și am urmat câteva tratamente de canal. Mă simt foarte bine, vin cu încredere și pot spune că vin cu plăcere. Aici mi s-a oferit o stare de bine, confort și încredere. Serviciile au fost de calitate din toate punctele de vedere. Recomand pentru profesionalism și mai ales pentru comportamentul pe care îl au medicii cu pacienții."
Preţuri
- Retratament Molar Microscop1250 Lei
- Retratament 2 canale Microscop1050 Lei
- Retratament Monoradicular Microscop910 Lei
- Aplicare Pivot fibra de sticla310 Lei
De ce să ne alegi pe noi?
Medici
Orașe
Ani de experiență
Pacienți tratați cu succes
Cabinete dentare
Întrebări frecvente
Cand este necesar tratamentul de canal asistat la microscop?
În cele mai multe cazuri, tratamentul de canal asistat la microscop este necesar ca urmare a infectării pulpei dentare din cauza cariei dentare, afectării camerei pulpare din cauza fracturii coroanei dentare, traumatismului dentar sau a altor motive terapeutice.
Cât de dureros este tratamentul de canal?
Multe persoane consideră tratamentul de canal fiind unul extrem de dureros, însă datorită noilor tehnici și tehnologii utilizate în stomatologia modernă, tratamentul endodontic este, astăzi, o intervenție stomatologică lipsită de durere. Acest tip de intervenție se realizează cu ajutorul unei anestezii locale, pentru a nu simți durere în timpul tratamentului.
Care sunt etapele tratamentului de canal?
Tratamentul de canal constă doar în 2 etape. Prima este consultul stomatologic, în cadrul căruia medicul endodont va examina cavitatea orală, va identifica afecțiunile dentare și îți va propune un plan de tratament personalizat. Cea de-a doua etapă este chiar cea în care are loc tratamentul de canal la microscop, ce presupune îndepărtarea pulpei dentare afectate, urmată de curățarea în profunzime a dintelui și umplerea spațiului rămas gol cu un material special, totul doar într-o singură ședință.
Care sunt beneficiile tratamentului endodontic la microscop?
În primul rând, principalul beneficiu al tratamentului endodontic este acela de a salva de la extracție dintele afectat. În plus, folosirea microscopului în endodonție oferă un diagnostic și un tratament precis pentru a îndepărta în totalitate dentina afectată și pentru a curăța în profunzime canalul radicular. De asemenea, un alt beneficiu este acela că durerile de la nivelul dintelui afectat sunt stopate, iar riscul apariției posibilelor complicații este diminuat.
Ce este retratamentul endodontic și când este el necesar?
Retratamentul endodontic este un procedeu care se efectuează atunci când un tratament endodontic anterior nu a avut succes sau există complicații. Întrucât caria dentară încă poate afecta un dinte care este deja tratat pe canal, în unele cazuri este nevoie de retratament endodontic. Anatomia rădăcinilor și canalelor pot fi complicate, dificil de găsit și de tratat, de aceea riscurile unui tratament fără microscop sunt mai mari, iar cazurile de insucces pot determina o reinfectare și, implicit, retratamentul endodontic.
Care este timpul de recuperare după un tratament de canal asistat la microscop?
Timpul de recuperare după un tratament de canal asistat la microscop poate varia în funcție de complexitatea cazului și de răspunsul individual al pacientului. De obicei, recuperarea este rapidă și durează doar o zi sau două. Disconfortul și sensibilitatea pot persista în primele zile, dar acestea ar trebui să se reducă treptat. Pentru o bună recuperare, respectarea instrucțiunilor primite post-tratament din partea medicul stomatolog și igiena orală corespunzătoare joacă un rol important.
Care sunt recomandările de după un tratament de canal?
După un tratament de canal, este recomandat să respecți anumite indicații pentru a asigura o recuperare corespunzătoare: evită să mănânci sau să bei până când efectul anesteziei a dispărut complet, evită alimentele fierbinți sau foarte reci și respectă igiena orală. În plus, după realizarea tratamentelor endodontice, pentru dinții devitalizați medicii stomatologi recomandă protejarea acestora prin coroane dentare.