Solicită programare
Detectarea precoce a cariilor
Identificarea infecțiilor rădăcinii dentare
Evaluarea structurii maxilarului și a dinților
Evaluarea eficienței tratamentelor
#pacienții ne recomandă
Am ales aceste clinici din Craiova pentru că oferă servicii medicale profesionale moderne și siguranța pacienților. Sunt foarte mulțumită de modul în care am fost tratată. Am avut probleme dentare care au necesitat extracții și inserare de implanturi. Alte proceduri de care am beneficiat în cadrul clinicilor au fost: radiografii și tratamente pe canal. A fost o experiență foarte bună, am fost tratată cu mult profesionalism și rezultatele sunt foarte bune. Viața mea este cu mult îmbunătățită. Recomand clinicile pentru profesionalism, amabilitate, ambient plăcut și siguranța pe care o oferă.
Am aflat de aceste clinici din mediul online, după care am accesat site-ul, de unde m-am informat în detaliu despre varietatea serviciilor oferite. M-am bucurat că am putut beneficia de toate tratamentele într-un singur loc, care îți conferă siguranță, confort și sănătate orală reală. Întreg personalul și medicii cu care am interacționat au demonstrat profesionalism și operativitate. Aici am beneficiat de consultație și radiografie, igienizare profesională, obturații, tratamente de estetică dentară și parodontale, dar și de extracția molarilor de minte. Experiența mea aici a fost și este pe măsura așteptărilor. Serviciile sunt într-adevăr de înaltă calitate. Apreciez și faptul că mi-au fost identificate din primul moment toate nevoile de natură stomatologică. Clinica din București – Caramfil este cu siguranță una de excelență în domeniul medicinei dentare.
Mă numesc Filofteia și am auzit de aceste clinici de la televizor, în cadrul emisiunii Un doctor pentru dumneavoastră, de pe TVR Internațional. Am venit la clinică cu dantura aproape compromisă. În urma sfaturilor primite am decis să fac extracții pentru a pune 11 implanturi. În etapa de protetică am fost pacienta domnului Dr. Hamdam Ziadeh, care mi-a prezentat posibilitățile existente și avantajele lor, iar în urma sfatului său am optat pentru varianta cu ceramică Miyo. Am fost impresionată de precizia de bijutier, de mâna ușoară și sigură. Mi s-au explicat toate etapele de lucru și totul a decurs într-un ritm plăcut și comod. Apreciez întreg colectivul de asistenți și echipa de radiologie, dar și întreaga atmosferă ambientală care te face să te simți bine în această clinică. Și bine-înțeles, mulțumiri domnului Dr. Ionuț Leahu pentru că a crezut în visul său. Mult succes în continuare!
Ce include serviciul de radiologie și când este recomandat?
Serviciul de radiologie în medicina dentară este esențial pentru diagnosticarea și planificarea tratamentelor dentare. Acesta implică utilizarea diferitelor tipuri de radiografii și imagini realizate cu computer tomograf (CT) pentru a obține imagini detaliate ale structurilor dentare și ale țesuturilor din jur.
Deși denumirea ne duce cu gândul la procese complicate, care mai de grabă reprezintă tehnici complexe, radiografiile și tomografiile dentare sunt tehnici foarte des utilizate de către medicii stomatologi de pretutindeni.
O radiografie dentară este o imagine detaliată a dinților, a gingiilor și a maxilarului. Medicii stomatologi folosesc radiografiile dentare pentru a examina anumite structuri care nu pot fi observate cu ochiul liber în timpul unui control de rutină. Analiza arată detalii legate de rădăcinile dinților, maxilar, sinusuri și nervi.
O tomografie dentară computerizată (CT dentar) este, de fapt, o investigație imagistică ce oferă imagini detaliate, necesare intervențiilor stomatologice complexe. Aceasta oferă imagini superioare din punct de vedere al calității și al detaliilor, față de o radiografie convențională. Pentru anumite categorii de pacienți, examenul clinic și radiografia panoramică nu oferă date suficiente pentru a aprecia corect și complet starea cavității orale, din acest motiv fiind necesară o tomografie dentară computerizată.
De ce să ne alegi pe noi?
Medici
Orașe
Ani de experiență
Pacienți tratați cu succes
Cabinete dentare
Întrebări frecvente
Cât de sigure sunt radiografiile dentare?
Riscul asociat radiațiilor X din timpul unei radiografii dentară există, însă este foarte mic. Putem compara radiațiilor din partea unei radiografii dentare cu radiațiile pe care la absorbi de la un televizor, smartphone, computer, materiale de construcții (de exemplu, faianță).
O radiografie dentară expune pacientul la 0,005 mSv (millisievert) de radiații.
Autoritățile britanice de sănătate estimează că publicul general este expus la 2,7 mSv de radiații pe an. Iată alte date pentru a compara:
- Radiografia dentară - 0,005 mSv;
- Radiografia inimii - 0,014 mSv;
- Computer tomograf al pieptului - 6,6 mSv;
- 100 g de nuci braziliene - 0,01 mSv;
- Un zbor peste Oceanul Atlantic - 0,08 mSv.
În general, radiațiile de peste 3 mSv devin periculoase pentru sănătate ( pot crește riscul de cancer și deces). De asemenea, pentru un nivel suplimentar de protecție împotriva razelor X, medicul va folosi o vestă cu plumb pe parcursul radiografiei.
Se poate face radiografie cu aparat dentar?
Poți face radiografie dacă ai aparat dentar. De fapt, radiografiile sunt folosite inclusiv pentru a monitoriza progresul tratamentului ortodontic sau eventualele probleme care ar putea apărea pe durata tratamentului, precum cariile dentare sau erodarea rădăcinii dentare (resorbție radiculară).
Femeile însărcinate pot face radiografie dentară?
În primul rând, este obligatoriu să informezi medicul stomatolog că ești însărcinată. Doctorul va evalua starea dinților și a gingiilor și va recomanda radiografia dentară doar dacă este absolut necesar. De cele mai multe ori, radiografia dentară în sarcină este sigură pentru gravidă și pentru copil. Dacă există probleme dentare, acestea ar trebui tratate numaidecât, deoarece există riscul ca infecția să se transmită la făt.
Cum se realizează radiografia dentară la copii?
Nu există mențiuni speciale legate de radiografia dentară la copii. La fel ca în cazul adulților, astfel de analize sunt recomandate doar la indicațiile medicului. De asemene, și în cazul copiilor, medicul folosește o vestă cu plumb pentru a proteja de razele X.
Cât durează o radiografie dentară?
O radiografie dentară durează în medie 20 de secunde și nu implică disconfort. De exemplu, o radiografie “în mușcătură” (bitewing) durează 5-10 secunde, în timp ce o radiografie panoramică, 10-15 secunde, iar o radiografie cu fascicul conic durează între 10-30 de secunde.
Cum te pregătești pentru realizarea unei radiografii dentare?
Înainte de radiografia dentară, dar și de alte proceduri dentare, este recomandat să te speli pe dinți, pentru a crea un mediu igienic. În anumite cazuri, pot fi necesare și alte măsuri; este recomandat să întrebi medicul care sunt acestea. Este recomandat să îndepărtezi toate obiectele metalice din zona capului, deoarece pot obstrucționa razele X. Aici intră atât bijuteriile, cât și clamele, aparatul auditiv, piercing-ul și altele.
Cum se deosebește un CT scan de alte teste de imagistică?
Deși multe alte analize folosesc radiații pentru a genera imagini, un CT dentar face acest lucru într-un mod unic: rotește progresiv sursa de raze x în jurul gurii. Fotografia obținută oferă medicului stomatolog informații suplimentare, pentru a pune diagnosticul sau a stabili tratamentul.
Cum se realizează un CT dentar?
O tomografie computerizată se realizează rapid, este lipsită de durere și nu necesită o pregătire deosebită înainte. Iată ce ar trebui să ai în vedere:
- Va trebuie să îndepărtezi acele elemente care pot influența investigația, cum ar fi accesoriile metalice, inclusiv ochelari, aparat auditiv sau bijuterii;
- Va trebui să fii relaxat pe întreaga durată a CT-ului dentar. Aparatul se va roti ușor, în jurul capului, timp de circa 30 de secunde.
Dacă suferi de claustrofobie, este indicat să comunici acest lucru medicului. Acesta îți poate oferi recomandări pentru a te ajuta să treci mai ușor prin această procedură.