Niciodată nu e prea târziu să ai încredere în zâmbetul tău!

Solicită programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord să fiu contactat/ă de către Rețeaua de sănătate Regina Maria Dental Clinics în legătură cu serviciile medicale solicitate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și completând formularul de mai sus te supui Termenilor si conditiilor.

O proteză dentară, mai multe avantaje decât crezi!

Protezele dentare mobile

 

Protezele dentare mobile redau cât mai anatomic şi natural zâmbetul şi aspectul dinţilor. Acestea sunt create pentru persoanele care și-au pierdut o parte din dinți sau chiar toată dantura. 

Pentru aceste cazuri, există două tipuri de proteze dentare mobile: proteze dentare totale (necesare atunci când nu mai există niciun dinte) şi proteze dentare parţiale (valabilă doar dacă mai există câţiva dinţi sănătoşi). Ambele variante ajută aparatul dento-maxilar să restabilească funcţiile masticatorii, dar şi contactele cu dinţii restanţi, împiedicându-i să migreze şi să iasă din alveolă.

Protezele dentare fixe

 

Spre deosebire de protezele dentare mobile, care pot fi îndepărtate, protezele dentare fixe nu pot fi scoase din cavitatea orală și oferă o soluție mai stabilă și de lungă durată. Acestea sunt cimentate pe implanturi dentare  și reprezintă o variantă rapidă de refacere a întregii danturi deoarece toate procedurile se realizează într-o singură zi.

Un alt avantaj important oferit de acest tip de protezare îl reprezintă faptul că nici vorbirea nu mai este afectată, ca în cazul unei proteze dentare mobile, masticaţia este mult îmbunătăţită deoarece nu mai există riscul ca proteza să se desprindă şi poţi simţii gustul alimentelor, pentru că bolta palatină nu mai este acoperită.

#pacienții ne recomandă

Iulian Spanoche

"Am ales aceste clinici pentru a primi cel mai bun tratament de pe piața din România. Mă confruntam cu infecții dentare și dinți lipsă. Mi-a plăcut foarte mult interacțiunea cu tot personalul, începând cu planificarea vizitelor și terminând cu recomandările de îngrijire post-tratament. Am beneficiat de mai multe tratamente dentare, printre care implanturi, adiție de sos, ridicare sinus, lucrare zirconiu. Acum zâmbesc ca niciodată. Mi-am reluat toate activitățile imediat după finalizarea tratamentului, fără nicio problemă."

Filofteia Volkel

"Am venit la clinică cu dantura aproape compromisă. În urma sfaturilor primite am decis să fac extracții pentru a pune 11 implanturi. În etapa de protetică am fost pacienta domnului Dr. Hamdam Ziadeh, care mi-a prezentat posibilitățile existente și avantajele lor, iar în urma sfatului său am optat pentru varianta cu ceramică Miyo. Am fost impresionată de precizia de bijutier, de mâna ușoară și sigură. Mulțumiri domnului Dr. Ionuț Leahu pentru că a crezut în visul său."

Claudia Capusan

"Am ajuns la această clinică din Timișoara după ce am căutat pe internet o clinică cu doctori profesioniști, care să mă poată ajuta cu mai multe implanturi. Astfel am aflat de domnul Dr. Ionuț Leahu. Aici am urmat mai multe tratamente dentare, printre care o igienizare, o decontaminare cu laser, implanturi și o lucrare protetică. Sunt 100% mulțumită de modul în care s-a realizat lucrarea, totul a fost exemplar, iar echipa este plină de oameni profesioniști. Acum mă simt minunat!" 

Dima Stanca

"Nu am cuvinte să vă spun cât de mulțumită sunt de tot ce mi s-a întâmplat și de experiența din clinică. Toată lumea spune că este scump, dar totul a fost extraordinar. Toate problemele au fost rezolvate într-un singur loc, am fost tratată cu respect. Ambianța este minunată. Felicitări întregii echipe! Am beneficiat de intervenții cu multiple implanturi și lucrări protetice, de care sunt foarte mulțumită. Recomand cu mare încredere aceste clinici și îi mulțumesc din suflet doamnei Dr. Laura Apostol care a fost extraordinară. I-am ascultat toate recomandările și lucrarea a ieșit foarte bine."

Florin Pruntea

"Am auzit de  această clinică din Timișoara de pe Internet. Mi-am inserat 12 implanturi dentare și acum am lucrarea protetică finală. Mă simt bine și sunt mulțumit."

La cât timp dupa extracția dentară se poate pune o proteză?

De ce să ne alegi pe noi?

170

Medici

13

Orașe 

14

Ani de experiență

+100.000

Pacienți tratați cu succes

159

Cabinete dentare

Întrebări frecvente

Protezele dentare sunt de mai multe tipuri: proteze dentare mobile și proteze dentare fixe. Protezele dentare mobile sunt cele care pot fi îndepărtate și reatașate în cavitatea orală de către pacient. În ceea ce privește protezele dentare fixe, acestea sunt cele care sunt prinse permanent în cavitatea orală, de obicei cu ajutorul implanturilor dentare sau a altor metode de prindere. De asemenea, pe lângă aceste două tipuri de proteze dentare, mai există și următoarele categorii: proteze totale și proteze parțiale. Protezele totale sunt utilizate în cazul în care toți dinții de pe maxilar sau mandibulă lipsesc, iar protezele parțiale sunt folosite atunci când o parte din dinții naturali sunt sănătoși și prezenți pe arcada dentară, iar proteza este utilizată pentru a înlocui dinții lipsă.

Alegerea celei mai potrivite proteze depinde de mulți factori, inclusiv starea generală a sănătății orale, numărul dinților sănătoși rămași pe arcadă, dar și preferințele individuale ale pacientului. Pentru a face o alegere corectă și bine informată, este recomandat să mergi la o consultație la un medic stomatolog, care vă evalua situația danturii și îți va oferi recomandări specifice în funcție de fiecare caz în parte.

Pentru a asigura o igienă corespunzătoare a protezelor dentare, indiferent de tipul acestora, este important să le întrețineți și să le curățați regulat. În cazul protezelor mobile, este importantă curățarea de cel putin o dată pe zi pentru a elimina resturilor alimentare și placa bacteriană. De asemenea, peste noapte acestea trebuie să fie lăsate într-o soluție specială pentru curățare și igienizare. În cazul protezelor dentare fixe, acestea trebuie igienizate prin periaj dentar, de două ori pe zi, la fel ca în cazul danturii naturale. De altfel, pentru păstrarea unei bune igiene orale, se recomandă utilizarea aței dentare sau a irigatorului bucal, dar și igienizările profesionale regulate realizate în cabinetul stomatologic.

Atunci când ai o proteză dentară mobilă, este recomandată evitarea alimentelor tari și lipicioase, deoarece pot pune presiune și pot provoca ruperea acesteia. Pe de altă parte, în cazul unei proteze dentare fixe, pe implanturi, restricțiile alimentare sunt valabile doar pe perioada procesului de vindecare, când este recomandat consumul de alimente moi, sub formă de piureuri. Veste bună este că în cazul protezei dentare fixe, după terminarea perioadei de vindecare, poți mânca tot ceea ce îți dorești, la fel ca în cazul unei danturi normale. 

Da, protezele dentare sunt durabile, iar cele fixe pot rezista chiar întreaga viață. Totuși, durata lor de viață poate varia în funcție de calitatea materialelor folosite și de modul în care sunt îngrijite acestea.