1
Nodulul și o stare inexplicabilă de apăsare

Avea 36 de ani când a descoperit un nodul deasupra sânului stâng. A mers imediat la medic, însă ecografia nu a arătat nimic suspect. Nici atunci, nici după 6 luni când a repetat investigațiile. Iulia simțea, însă, că ceva nu este în ordine, dar nu-și putea explică ce anume. Se simțea obosită și nu reușea să iasă din aceea stare de apăsare. Din fericire, dr. Doina Popa, medicul imagist care a examinat-o, a avut inspirația să îi recomande și o mamografie și un RMN de sân, care au ridicat suspiciunea de cancer de san.

2
Șocul produs de cuvântul “mastectomie”

La recomandarea medicului imagist, Iulia a ajuns repede la dr. Victor Titirez, specializat în chirurgia oncologică a sânului. Acesta i-a răspuns calm și detaliat la toate întrebările cu care Iulia venise înarmată și i-a recomandat o nouă serie de teste și i-a vorit inclus de probabilitatea unei intervenții de mastectomie. Deși nu avea încă rezultatul biopsiei, cuvântul “mastectomie” a venit că un șoc pentru Iulia. A înțeles, însă, că medicul chirurg este acolo să o ajute și să găsească cele mai bune soluții pentru ea.

3
În căutarea soluției potrivite

Și-a completat lista de analize și investigații, însă a revenit în cabinetul medicului chirurg destul de târziu, după 2 luni de la prima discuție. În tot acest timp, copleșită de tot ce se întâmplă, Iulia a cedat insistențelor familiei și a mers pentru o altă opinie în Turcia, unde nu a simțit, însă, că este văzută că o persoană cu zeci de temeri și griji, ci ca un alt nume pe lista programărilor. A decis să revină la Spitalul Euroclinic și să meargă pe mâna echipei multidisciplinare a Centrului de Excelență în Patologia Sânului.

4
Decizia de a începe tratamentul

Atunci când a revenit în cabinetul dr. Victor Titirez, Iulia își acceptase diagnosticul și era pregătită să înceapă tratamentul recomandat. Mărturisește că a luat această decizie pentru că medicul chirurg i-a răspuns cald la toate întrebările, fără să se simtă în vreun fel deranjat, pentru că a simțit că poate avea încredere în el, pentru că a simțit că medicul poate lua decizii mai bune decât ea și pentru că s-a simțit în siguranță.

5
Intervenția chirurgicală complexă

După ce medicul i-a prezentat opțiunile chirurgicale, Iulia a optat pentru mastectomie cu reconstrucție de mușchi dorsal – o intervenție complexă și laborioasă, care a durat 6 ore. După înlăturarea țesutului mamar, medicul chirurg a prelevat o parte din mușchiul dorsal, un mușchi întins și subțire de la nivelul spatelui, l-a transferat prin axila în zona toracelui și a continuat cu reconstrucția sânului. Recuperarea a durat aproximativ 3 săptămâni și deși a fost avertizată că va fi dureroasă, Iulia își amintește că a simțit mai multă durere după operația de cezariană.

6
Chimioterapia și efectele ei

Odată de medicii au avut rezultatul anatomopatologic al țesutului mamar îndepărtat, au rediscutat cazul Iuliei în comisia Tumor Board – o comisie oncologică la care participa medici din toate specialitățile implicate în tratamentul cancerului de sân, printre care amintim chirurgi, imagisti, oncologi, geneticieni, anatomopatologi, etc. I-au recomandat chimioterapie, iar Iulia a înțeles importantă acestei măsuri de prevenție. A suportat foarte bine curele de chimioterapie și a profitat de cele 3 zile în care simțea efectele tratamentului pentru a se odihni și a citi. Pierderea părului a fost mai greu de suportat și asta pentru că a afectat-o destul de mult pe fetița ei.

7
Vindecarea și reorganizarea propriei vieți

Atunci când a început lupta cu boală, conștient sau nu, Iulia a început și un amplu proces de reorganizare și vindecare a propiei vieți. A învins cancerul de san și a reușit să-și pună ordine în viață. Se simte bine cu ea însăși și este nespus de fericită și liniștită alături de fiica ei. Nu se gândește zilnic la cancer, însă se gândește frecvent și se simte recunoscătoare pentru medicii și oamenii minunați care au ajutat-o în tot acest proces de vindecare.

Iulia s-a tratat la Spitalul Euroclinic

La Spitalul Euroclinic ne-am specializat in chirurgia oncologică primară și am creat un centru integrat pentru patologiile sânului, acreditat internațional, în cadrul căruia echipa multidisciplinară formată din chirurgi, oncologi, medici imagisti, psihologi și nutriționiști, lucrează integrat astfel încat patologiile sânului să fie tratate rapid și eficient, apoi monitorizate pe termen lung. Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, colaborarea echipei prin comisia Tumor Board și a medicului navigator dedicat, pacientele au parte de cele mai bune solutii de tratament și suport la fiecare pas. 

Medicina extraordinară

îți dă superputeri

Zi de zi, la Regina Maria, oamenii descoperă că pot face lucruri extraordinare pentru sănătatea lor și a celor dragi. Pot afla totul despre propriul corp, pot învinge cel mai greu diagnostic.

Medicina de excelență și tehnologia de ultimă generație te pot ajuta și pe ține să descoperi superputeri pe care nu știai că le ai.