Reteaua REGINA MARIA a investit peste 70 de milioane de euro in dezvoltarea sistemului medical national
Bilantul investitiilor realizate de Reteaua de sanatate REGINA MARIA in perioada 2010-2017[1] a ajuns la peste 70 de milioane de euro[2], cifra in care sunt incluse modernizarile sau extinderea locatiilor deja existente, dotarea acestora cu aparatura medicala de ultima generatie, dar si deschiderea de noi unitati.
Furnizorul medical privat cu 37 de locatii proprii, peste 2 milioane de pacienti si peste 400.000 de abonati corporate doreste sa continue acest trend ascendent si vizeaza extinderea retelei si dublarea valorilor pana in anul 2020, atat pentru numarul de locatii si de pacienti, cat si pentru portofoliul de abonati.
Totodata, pe termen lung, Reteaua de sanatate REGINA MARIA va continua demersul de informare in ceea ce priveste preventia si educatia pentru sanatate, un demers inceput in urma cu 21 de ani, odata cu introducerea conceptului de abonamente medicale corporate in Romania. REGINA MARIA a anticipat evolutia acestui segment si a fost primul furnizor care a introdus, anul trecut, pachetele de preventie pentru IMM-uri, indiferent de numarul de angajati.
“Un procent semnificativ din sumele investite, anual, de catre REGINA MARIA, este sustinut de veniturile obtinute din abonamentele medicale. In 2016, segmentul corporate a reprezentat 30% din totalul cifrei noastre de afaceri de 91 de milioane de euro. Dupa 21 de ani de abonamente medicale, putem afirma cu tarie ca sistemul medical din Romania s-a dezvoltat direct proportional cu cererea pentru aceste pachete de preventie. Reinvestind constant veniturile obtinute si din abonamente am putut sa deschidem mai multe locatii noi, sa aducem aparatura moderna in locatiile din Retea si sa ii convingem pe medicii buni sa ramana in tara. Toate, in beneficiul direct al pacientilor nostri. In prezent, in portofoliul REGINA MARIA sunt peste 400.000 de abonamente corporate, iar in 2017 ne propunem o crestere de 15% pe acest segment.
Avem clienti in principalele judete ale tarii si fiecare dintre ei ne este partener in acest demers de dezvoltare si modernizare a infrastructurii medicale. Abonamentele medicale inseamna o investitie pe termen lung pe care companiile o fac pentru starea de bine a angajatilor, dar si pentru sanatatea din Romania, in general”, puncteaza Fady Chreih, CEO al Retelei REGINA MARIA.
Abonamentele de sanatate sustin expansiunea Retelei REGINA MARIA si in 2017
Anul trecut, Reteaua de sanatate REGINA MARIA a inregistrat cea mai mare crestere a portofoliului de pachete medicale, de peste 20%, cu 10% peste valoarea bugetata. Iar acest succes se reflecta si in investitiile pe care furnizorul medical le are in plan pentru anul in curs.
In 2017, Reteaua de sanatate REGINA MARIA are in derulare 18 proiecte de dezvoltare, constand in extinderi, relocari si modernizari ale locatiilor existente, achizitii, dar si proiecte greenfield. In total, aceste 18 proiecte vor pune la dispozitia pacientilor peste 23.000 de mp de servicii medicale.
Extinderea Retelei ramane un obiectiv strategic pe termen lung al companiei. Astfel, de la inceputul anului, REGINA MARIA a marcat deschiderea a trei locatii noi doar in Bucuresti: Policlinica Victoria, Laboratorul Central si Policlinica Perla. Ultima dintre acestea a fost inaugurata in urma cu o saptamana si pune la dispozitia pacientilor 13 cabinete, 20 de specialitati medicale si o echipa formata din peste 30 de specialisti.
Profitul din abonamente, reinvestit si in retentia cadrelor medicale
In contextul unui exod masiv al medicilor[3], Reteaua de sanatate REGINA MARIA, dar si alti furnizori privati, s-au implicat intr-un proces de incetinire a acestui fenomen, investind constant in modernizarea mediului de lucru si in educatia specialistilor.
In prezent, REGINA MARIA are peste 3500 de angajati, dintre care 1700 sunt medici, multi dintre ei recunoscuti pentru performantele lor la nivel national si european. In 2016, compania a creat 700 de locuri noi de munca, iar obiectivul pentru acest an este o crestere de aproximativ 15% a numarului total de angajati, in functie de extinderile planificate. Astfel, REGINA MARIA estimeaza pentru 2017 un numar de 600 de locuri noi de munca in intreaga Retea. Un aport consistent in indeplinirea acestui obiectiv il va avea deschiderea spitalului din Cluj Napoca, o investitie totala de 15 milioane de euro, care va crea si 300 de locuri noi de munca.
REGINA MARIA se implica activ si in pregatirea medicilor. In cadrul Ponderas Academic Hospital functioneaza singurul centru de training din sistemul privat pentru chirurgie laparoscopica. Acesta ofera cursuri practice si teoretice atat pentru medicii romani, cat si pentru cei din strainatate, pana acum asigurand pregatirea a peste 2.000 de medici.
Totodata, Reteaua REGINA MARIA este principalul sustinator al Clubului Regal al Medicilor, o asociatie profesionala de elita, care pana in prezent a oferit acces la cursuri de perfectionare pentru 200 de medici, si a organizat congrese si conferinte medicale la care au participat peste 2200 de specialisti.