Bucuresti, 20 aprilie: Laboratorul Central REGINA MARIA a integrat în sistemul de management al calitatii utilizarea inteligentei artificiale, devenind astfel primul si singurul laborator din tara care, în urma auditarii specialistilor, a primit aviz favorabil. Cu ajutorul inteligentei artificiale, specialistii din Laboratorul Central au implementat o procedura de verificare automata a rezultatelor, procedura ce raspunde standardelor internationale Clinical & Laboratory Standards Institute (CLSI), reduce eroarea umana si garanteaza acuratetea rezultatelor.
Introducerea inteligentei artificiale în laborator are multiple beneficii pentru pacienti, oferind garantia unor rezultate sigure, prin eliminarea erorii umane în interpretarea datelor în laboratoarele de analize. Mai mult de 50% din parametrii de laborator examinati parcurg aceasta procedura, scurtand timpul de eliberare a rezultatelor si asigurand acuratetea acestora.
„Ne uitam constant la noutatile în domeniul medicinei de laborator si investim resursele necesare pentru a dezvolta proiecte noi în laboratoarele noastre, cu unicul scop de a oferi pacientilor rezultate sigure în cel mai scurt timp posibil. Proiectul de inteligenta artificiala este unul la care specialistii nostri lucreaza deja de peste 1 an si suntem bucurosi sa fim primul laborator din tara care a implementatat o procedura ce defineste algoritmi de autoverificare a rezultatelor.” A declarat Dr. Andreea Alexandru, director medical Divizia Laboratoare Clinice REGINA MARIA.
Etalon al standardelor de performanta în domeniu, acreditarea RENAR reprezinta confirmarea oficiala a competentei tehnice, a impartialitatii si integritatii organismelor si laboratoarelor care efectueaza evaluarea conformitatii.
Laboratorul Central REGINA MARIA ofera toata gama de teste si analize medicale, necesare pentru stabilirea cu exactitate a diagnosticului, tratamentului si monitorizarii pacientilor. Medicii Retelei sunt specialisti acreditati sa utilizeze cele mai noi tehnologii de laborator.
Laboratoarele REGINA MARIA pot deservi peste 30.000 de pacienti pe zi si au o capacitate de peste 50 de milioane de teste pe an. Reteaua detine 38 de laboratoare si peste 100 de puncte de recoltare în toata tara si numara mai mult de 500 de specialisti în domeniul analizelor medicale de laborator.