Joint Commission International (JCI) este lider mondial in acreditarile internationale de sanatate, primul si singurul Centru de Colaborare al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
Bucuresti, 6 octombrie 2020. PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL, parte a Retelei de sanatate REGINA MARIA, este primul si singurul spital multidisciplinar din Romania care obtine de la JCI recunoasterea internationala pentru siguranta si calitatea actului medical. JCI este cea mai prestigioasa si riguroasa acreditare internationala, iar pentru obtinerea acesteia au fost evaluate 240 de standarde de calitate. Odata cu obtinerea acestei acreditari, PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL devine singurul spital din Romania cu 7 acreditari internationale: 1 JCI (SUA), 5 din partea SRC (SUA) si 1 IFSO (EU).
“Acest nivel inalt de recunoastere a calitatii actului medical, obtinut de un spital multidisciplinar in premiera pentru Romania , a deschis o noua cale pentru standardele de calitate in regiune, onoare care se insoteste si de un angajament responsabil, de a mentine si de a ridica permanent acest nivel, in pas cu cele mai apreciate spitale din lume. Medalia de aur primita de la JCI vine in completarea celorlalte acreditari internationale obtinute de PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL incepand cu 2011, si care valideaza excelenta in chirurgie, confirmand nivelul de siguranta a pacientului. Beneficiarii acestui cadru institutional de excelenta sunt pacientii care ne trec pragul, dornici sa gaseasca servicii medicale de cea mai inalta calitate, raspunsul terapeutic favorabil venind pe de alta parte, sa alimenteze satisfactia personalului medical dar sa il si motiveze sa isi trateze semenii la aceste standarde, in Romania. In activitatea spitalului sunt multe aspecte de evidentiat, insa in contextul actual, al pandemiei cu noul coronavirus, ma opresc la protocoalele institutionale de siguranta medicala si operationala asumate de PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL, care au asigurat protectia tuturor pacientilor tratati si a personalului medical de infectia virala, organizare care a fost apreciata de JCI. Procesul de pregatire si evaluare JCI a constituit, in sine, o experienta benefica pentru noi toti, prin implementarea cu rigurozitate a standardelor acestei organizatii. Multumesc intregii echipe pentru munca si dedicarea de care a dat dovada de-a lungul timpului, pentru ca doar in acest mod a fost posibil sa devenim o referinta internationala pentru modul de organizare si calitatea tratamentelor moderne pe care le oferim.” a declarat Prof. Asoc. Dr. Catalin Copaescu, Director Medical PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL.
Joint Commission International a acordat spitalului PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL recunoasterea internationala in urma unui proces riguros de testare si de evaluare a calitatii serviciilor medicale si a sigurantei pacientului. Procesul de acreditare a durat aproximativ 2 ani, pe parcursul acestei perioade fiind analizate toate procesele si procedurile care stau la baza actului medical si care previn erorile umane sau procedurale.
„Acreditarea primita din partea JCI ne onoreaza profund si ne confirma din nou performanta si siguranta serviciilor medicale oferite de PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL. Misiunea noastra a fost si va ramane aceea de a pune pacientul pe primul plan, iar procesul pentru obtinerea acestei recunoasteri ne-a invatat extrem de multe lucruri care s-au regasit imediat in valorile noastre. Obtinerea acreditarii JCI reprezinta inceputul unui nou capitol si, acum simtim, mai mult ca oricand, responsabilitatea de a ne mentine standardele la cel mai inalt nivel.” declara dr. Nirvana Georgescu, Director de Calitate si Siguranta Pacientului, Reteaua de sanatate REGINA MARIA.
REGINA MARIA devine astfel singura retea de sanatate din Romania cu doua acreditari JCI, dupa ce in 2014 Spitalul Baneasa a primit recunoasterea pentru calitatea ingrijirii si siguranta pacientului. In acelasi timp, REGINA MARIA reconfirma pozitia Romaniei pe lista tarilor care asigura cele mai inalte standarde de siguranta in mediul privat, printre care: siguranta actului medical, rata scazuta de complicatii, numarul scazut de infectii nosocomiale intraspitalicesti, eficienta si eficacitatea actului medical.
Procesul premergator acreditarii a durat peste 2 ani si a presupus pentru intreaga echipa peste 4000 de ore dedicate analizei. Spitalul a fost implicat in evaluarea a 240 de standarde, fiecare standard avand minim 4 indicatori. Au existat aproximativ 1000 de indicatori analizati pentru a demonstra conformitatea cu standardele JCI.
Ponderas Academic Hospital a fost acreditat de catre comisia JCI si a obtinut un grad de conformitate de 98%.