Expertiza in Ortopedie si Traumatologie sportiva
„Este important sa le putem oferi pacientilor nostri cele mai avansate tehnici operatorii, deoarece rezultatele acestora, in termeni de beneficii, sunt impresionante. Pacientii nu mai trebuie sa accepte reversibilitatea unor leziuni articulare ca pe un fapt al vietii.”
Sef de Lucrari dr. Vlad Predescu
Coordonatorul Departamentului de Ortopedie si Traumatologie Sportiva
- Artroplastii primare si de revizie
- Traumatologie sportiva
- Ligamentoplastii
- Medicina regenerativa
- Tratamentul nechirurgical al artrozelor prin infiltratii cu plasma
- Chirurgia articulara in bolile reumatice
- Proteza personalizata de genunchi
- Implantul Journey II, cea mai noua si anatomica proteza de genunchi
- Artroplastia partiala unicompartimentala de genunchi
- Artroplastii de revizie – operatii complexe de inlocuire a protezei initiale
- Artroplastia tumorala de genunchi
- Artroplastia soldului la tineri prin resurfatare tip Birmingham si cu proteze ceramice
- Artroplastia cu proteza totala de sold minim-invaziva
Pentru fiecare stadiu al afectarii articulatiei genunchiului, avem solutii
Pacientii nu mai trebuie sa accepte reversibilitatea unor leziuni articulare la nivelul genunchiului ca pe un fapt al vietii. In Ponderas Academic Hospital, putem sa le oferim pacientilor nostri cele mai avansate tehnici operatorii, ale caror rezultate, in termeni de beneficii, sunt impresionante.
Astazi avem solutii pentru fiecare stadiu al afectarii articulatiei genunchiului. In cazul pacientilor care au ajuns la artroza de genunchi, putem folosi o gama larga de operatii de protezare, de la cea unicamerala Oxford pentru artroza partiala pana la proteza personalizata de genunchi si implantul Journey II pentru artroplastia totala de genunchi, urmate de operatia de revizie si terminand cu proteza tumorala de genunchi ca alternativa la solutia radicala de amputatie.” – a mentionat Dr. Vlad Predescu – Coordonator Departament Ortopedie si Traumatologie Sportiva din Ponderas Academic Hospital.
Tehnici moderne de regenerare a cartilajului articular – intarzie evolutia in timp catre artroza
Trateaza leziunile condrale complexe, care nu se pot vindeca de la sine, folosind celule stem mezenchimale ale pacientului de la nivelul maduvei hematogene.
Tehnica AMIC (Autologous Matrix-Induced Chondrogenesis) artroscopica este o metoda minim-invaziva, efectuata intr-o singura etapa (o singura operatie), prin care se reconstruieste biologic cartilajul, utilizand resursele proprii ale organismului (celule stem pluripotente).
Este indicata la pacientul tanar, < 55 de ani si are ca scop producerea unui cartilaj de calitate superioara, intarziindu-se evolutia in timp catre artroza, care invariabil va duce la necesitatea implantarii unei proteze de genunchi.
Echipa medicala
Programari la
Luni – Vineri: 9:00 – 17:00
Telefon: 0724.566.446 / 0737.707.907
Adresa de e-mail - doctorcareorto-neuro.ponderas@reginamaria.ro
Medicii nostri folosesc metode chirurgicale artroscopice minim-invazive
Artroscopia consta in efectuarea a doua incizii de 5 mm prin care se introduc o camera de luat vederi si instrumentele auxiliare. Imaginile sunt proiectate pe un monitor si cu ajutorul diferitelor instrumente chirurgul ortoped pune diagnosticul si trateaza leziunile depistate.
Avantajele artroscopiei sunt importante. Recuperarea este imediata. Pacientul isi reia mobilitatea articulatiei si implicit mersul de a doua zi. Durerile postoperatorii sunt minime si, in anumite situatii, pacientul poate fi externat in aceeasi zi, putandu-se incepe reabilitarea medicala ceea ce va face ca recuperarea sa fie una rapida.
Artroscopia este frecvent folosita pentru:
Rupturi meniscale - apar la tinerii activi si la sportivi
Rupturi ligamentare (de ex. ligament incrucisat anterior LIA) - apar la fotbalisti, handbalisti, baschetbalisti, schiori
Artroze ale genunchiului
Corpi straini articulari
Sinovite cronice
Luxatii recidivante ale umarului