1. Evaluarea preoperatorie
Pentru alegerea tipului de intervenţie chirurgicală potrivit pentru cazul tău, o echipă multidisciplinară va realiza o evaluare preoperatorie detaliată care cuprinde: un set de analize de laborator amanunțite,
ecografie, consult cardiologic și pneumologic, endoscopie, test pandorf, osteodensitometrie, consult preanestezic, ședinţă de psihoterapie și consult chirurgical. Toate aceste analize și investigații se vor realiza într-o singură zi.
2. Seminarul de obezitate
Înainte de a lua o decizie, trebuie să fii foarte bine informat despre starea ta de sănătate și despre soluțiile posibile. Această sesiune complexă de informare și discuții libere, care durează aproximativ 5 ore, are scopul de a-ți oferi toate informațiile necesare despre cea mai eficientă metodă de
tratament pentru afecțiunile tale.Susținut de medicii noștri cu cea mai mare experiență în domeniu, seminarul îți dă ocazia să vorbești deschis despre problemel tale. Medicii te vor îndruma să alegi soluția de tratament a obezității care ți se potrivește cel mai bine.
Beneficiile seminarului
Răspunsuri legate de problema ta de la medicii noștri cu experiență îndelungată
Un prim diagnostic pentru afecţiunea pe care o ai
O primă indicaţie medicală pentru tratarea obezităţii
3. Interventia chirurgicala
Medicii noștri vor stabili intervenția care va da cele mai bune rezultate în cazul tău, în urma evaluării preoperatorii. Cele 5 tipuri de intervenţii chirurgicale care îndepărtează excesului ponderal și ameliorează semnificativ afecţiunile metabolice sunt: gastric banding, gastric sleeve, gastric bypass, plicatura gastrică, diversia biliopancreatică.
4. Evaluarea postoperatorie
Echipa noastră medicală va urmări rezultatele imediate ale vindecării chirurgicale şi scăderea ta în greutate. Evoluția ta va fi monitorizată cu atenție, pentru a preîntâmpina eventualele deficite nutriţionale și pentru a le corecta imediat.
După un an de la intervenție, vă recomandăm controale anuale care să verifice și să corecteze eventuale deficiențe apărute pe parcurs și adăugând, în caz de nevoie, o consultaţie de nutriţie.
Intervalele de control postoperator sunt:
La 10 zile:
La o luna:
La trei luni:
La sase luni:
La un an:
5. Planul de nutritie
Pentru a permite vindecarea stomacului, în prima lună care urmează operației, este interzisă (în funcţie de tipul de intervenție) consumarea alimentelor solide. Ulterior, vei putea reveni la alimentaţia normală, sănătoasă, cu accent pe alimente bogate în proteine de calitate, vitamine şi minerale.
Nutriționiștii noștri îți vor recomanda un plan echilibrat de nutriție, conform principiilor alimentare, pentru a minimiza riscul efectelor secundare şi al carențelor alimentare. Acest plan are scopul de a te ajuta să obții, în siguranţă, rezultatul optim al intervenţiei chirurgicale de reducere a greutăţii corporale.
Ca urmare a intervenției, volumul stomacului tău va fi redus, diminuând astfel aportul alimentar şi senzaţia de foame dintre mese. Etapele programului de nutriţie marchează
adaptarea lentă a stomacului la diferite consistențe ale alimentelor. Pentru a-ți menține starea de sănătate în timpul scăderii ponderale rapide care va urma și pentru ca stomacul tău să se vindece așa cum trebuie după o astfel de intervenție, obiectivul principal este să ne asigurăm că vei avea aportul proteic necesar acestui proces. Atunci când scăderea în greutate este majoră, pentru a evita carențele de vitamine şi minerale, recomandăm suplimentele nutriţionale.
Specialiștii noștri în nutriție îți vor supraveghea cu atenție programul de nutriție, prin personalizarea și adaptarea meniului tău, oferindu-ți de asemenea alternative alimentare, precum și toate sfaturile și explicațiile de care vei avea nevoie.