Calculează-ți indicele de masă corporală

Află dacă ești pacient metabolic

Riscul de a dezvolta diabet și alte afecțiuni metabolice crește nu doar odată cu indicele corporal (BMI), ci și cu circumferința taliei. Circumferința taliei indică o acumulare excesivă de țesut adipos în interiorul abdomenului, în jurul organelor vitale.

Dacă ai circumferința taliei peste 88 cm (la femei) și 102 cm (la bărbați), te încadrezi în cea mai severă clasă de risc pentru a dezvolta sindromul metabolic.

Obezitatea este o boală metabolică

Obezitatea și supraponderea reprezintă o problemă majoră de sănătate în lumea modernă și principalul factor în creșterea morbidității generale, scăderea speranței de viață și a calității vieții.

Riscurile legate de prezența supraponderii și obezității sunt multiple, afectând toate sistemele organismului. Un indice al masei corporale BMI > 30 crește exponențial riscul de complicații și patologii asociate, dintre care cele mai grave sunt diabetul zaharat și bolile cardiovasculare.

kg
m
Subponderal < 18.5
Normoponderal > 18.5 si < 25
Supraponderal > 25 si < 30
Obezitate grad I > 30 si < 40
Obezitate grad II > 40

Pacienţii cu sindrom metabolic prezintă cel puţin 3 din următoarele 5 afecţiuni:

Prezența acestor patologii afectează calitatea vieții și scade considerabil speranța de viață a pacientului metabolic. Riscurile severe asociate acestui sindrom pot fi reduse semnificativ prin chirurgie metabolică.

Chirurgia bariatrică și metabolică se adresează pacientului supraponderal și obez și are ca obiectiv scăderea ponderală și ameliorarea, până la vindecare, a tuturor factorilor metabolici de risc.

În urma evaluării preoperatorii, medicii noștri vor stabili ce tip de intervenție ți se potrivește pentru a avea cele mai bune rezultate.
Cele 5 tipuri de intervenții chirurgicale prin care poți obține scăderea excesului ponderal și ameliorarea semnificativă a afecțiunilor metabolice sunt: gastric banding, gastric sleeve, gastric bypass, plicatura gastrică, diversie biliopancreatică.