Denis a invatat sa lupte pentru viata inainte de a invata sa mearga. Fragilitatea

e putere

Care sunt primele lucruri pe care le invata un nou-nascut atunci cand vine pe lume? Denis, primul copil operat de hernie diafragmatica in Centrul de Chirurgie Fetala din Spitalul Baneasa, a invatat sa lupte pentru viata inainte de a invata sa mearga sau sa vorbeasca.

1
Totul a inceput cu o ecografie inspaimantatoare

Pentru parintii lui Denis, ultima ecografie din timpul sarcinii s-a dovedit a fi purtatoare de vesti proaste. Bebelusul parea ca are o gaura in diafragm, muschiul care separa cavitatea abdominala de cea toracica. Au urmat momente grele pana cand parintii au ajuns la Regina Maria.

Pas 1
2
Investigatiile amanuntite au confirmat diagnosticul

Parintii au venit la cel mai avansat Centru de Chirurgie Fetala din tara, unde Dr. Hadi Rahimian a confirmat ca bebelusul suferea de hernie diafragmatica congenitala, o boala complicata despre care parintii nu mai auzisera.

Pas 2
3
Pregatiti de nastere, si unii si altii

Ingrjiirea unui bebelus cu hernie diafragmatica necesita o echipa de experti si echipamente de ultima generatie. Venit pe lume la Spitalul Baneasa, Denis le-a gasit pe amandoua. Iar micul luptator a avut alaturi o echipa de medici extraordinari.

Pas 3
4
Interventia in a doua zi de viata

A urmat momentul operatiei, cand hernia diafragmatica a fost reparata si organele puse la locul lor de catre echipa condusa de dr. Dan Cristea. Au fost momente grele, dar Denis le-a depasit, treptat, pe toate.

Pas 4
5
Controale an de an si final fericit

Denis a fost atent monitorizat pana la 9 ani, pentru ca medicii sa se asigure ca organele sale se dezvolta normal. Din fericire, nu au mai fost probleme, iar Denis este un copil fericit. Astazi el se joaca pe calculator, ii plac dinozaurii si masinile.

Pas 5

MEDICINĂ EXTRAORDINARĂ

în România

Suntem aici pentru a dezvolta infrastructura modernă și complexă ce arată respect și grijă pentru pacient. Ne clădim viitorul prin educație pentru generațiile de asistenți medicali care să aleagă să rămână în România și investim în formarea celor mai valoroși medici cărora le punem la dispoziție tehnologia viitorului.

Am investit aproape 200 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România și am tratat până acum peste 5 milioane de pacienți, în cele mai moderne și sigure condiții. Medicina extraordinară este posibilă și în România.

Curajul pacienților noștri și medicina extraordinară au puterea de a face față oricărui diagnostic.