Sa decizi sa scoti dupa 43 de ani o bucata de metal din obraz si sa nu ai nicio cicatrice

e putere

Desi pare greu de crezut, Aureliu Bejenaru a trait 43 de ani cu o bucata de metal in obraz si mai bine de jumatate din acest timp a fost constient de acest lucru. Insa, a preferat sa amane vizita la medic si indepartarea corpului strain. Motivele au fost variate si multe, iar cel mai important dintre toate a fost faptul ca a crezut ca este ceva banal. Cand a mers intr-un final la medic, a descoperit ca problema era mult mai complexa si mai serioasa si ca exista riscul ca infectia sa ajunga la creier. Din fericire, echipa de medici chirurgi a Spitalului Regina Maria Brasov a actionat promt, iar Aureliu se bucura acum de o viata linistita, fara dureri, face drumetii si respira cu adevarat bine.

1
Timp de 20 si ceva de ani nu a stiut ca are o bucata de metal in obraz

Pe cand avea 24 de ani si prelucra o piesa la turnatoria intreprinderii Autocamioane Brasov, o bucata din de metal a sarit si l-a lovit pe Aureliu in obraz. Cum sangerarea s-a oprit repede si nu a avut niciun disconfort, tanarul a crezut ca bucata de metal l-a zgariat si a sarit in alta parte. Abia dupa 20 si ceva de ani de la incident, Aureliu si-a dat seama, insa, ca un fragment din metalul respectiv ii ramasese in obraz. Asta dupa ce zona respectiva a inceput sa se umfle, sa devina vinetie si sa-l deranjeze. Amintindu-si de accidentul din tinerete, Aureliu si-a dat seama ce se petrece cand a vazut ca magnetul indreptat spre obraz statea lipit de de fata sa.

2
Durerile si problemele de respiratie l-au trimis la medic

Desi bucata de metal din obraz il deranja, producand daune vizibile, inclusiv deformarea fetei, Aureliu a amanat vizita la medic timp de aproape alti 20 de ani. In tot acest timp a pus pe primul plan sanatatea sotiei sau a copiilor. Apoi au aparut nepotii si, desi, rudele il rugau si-l tachinau, nu se simtea chiar pregatit sa faca ceva pentru a indeparta bucata de metal din obraz. Cand, insa, durerea a devenit mult mai intensa si nu a mai putut respira sau dormi pe partea stanga, Aureliu a luat masuri. Si-a facut un abonament la Regina Maria si a cautat un chirurg plastician.

3
Vizita la chirurgul plastician si gravitatea infectiei

Discutia cu dr. Sebastian Tinu, medic specialist chirurgie plastica si radiografia craniana recomandata l-au facut pe Aurelian sa inteleaga gravitatea problemei sale. Se vedea clar ca inflamatia si infectia ii afectasera sinusurile, insa ceea ce-l ingrijora pe medicul chirurg era riscul destul de mare ca infectia sa se extinda la creier – fapt care ar fi putut fi fatal. “Orice abces la nivelul fetei poate sa fie mortal”, sustine dr. Sebastian Tinu.

4
Operatia care a rezolvat toate problemele fara cicatrici

Evaluarea si investigatiile amanuntite realizate de medicul chirurg, impreuna cu medicul ORList Catalin Stefan, au aratat ca infectia produsa de corpul strain afectase inclusiv peretele sinusului maxilar stang. Echipa de chirurgi a decis sa rezolve atat sinuzita, cat si eliminarea corpului strain printr-o singura operatie minim-invaziva, oferindu-i lui Aurelian maximum de beneficii. “Pentru a nu mai face inca o cicatrice la nivelul fetei, am hotarat impreuna cu dr. Catalin Stefan sa mergem pe vestibulul bucal superior, adica pe partea interna a buzei superioare", a explicat chirurgul plastician. Zis si facut. Opertia a durat o ora si jumatate si a fost un real succes. Medicii au rezolvat sinuzita si au extras o punga de puroi de vreo 35 mm pe 25 mm si o bucata de metal de 11 mm care parea ruginita.

5
Bucuria de a respira pe ambele nari

Aurelian a fost extrem de mirat ca a simtit deloc durere dupa operatie, insa cel mai mult a fost surprins ca poate respira, fara efort, pe ambele nari. Bucata de metal o tine acum acasa, intr-o cutie. Se mai uita la ea din cand in cand si spune ca arata urat. El, in schimb, se simte nemaipomenit de bine, nu a ramas cu niciun semn pe fata, iar faptul ca buza este in continuare putin asimetrica nu il deranjeaza atat de mult. Este extrem de fericit ca poate face drumetii fara sa depuna extra effort, avand in vedere ca acum respira foarte bine pe nas: “Nu sunt un om static si abia acum realizez cat de usor respir la efort, comparativ cu felul in care respiram inainte. E altceva! Cantitatea de aer pe o singura nara era mult mai mica si faceam eforturi sa respir. Acum, deodata, parca e o camera cu toate usile si ferestrele deschise.”

MEDICINĂ EXTRAORDINARĂ

în România

Suntem aici pentru a dezvolta infrastructura modernă și complexă ce arată respect și grijă pentru pacient. Ne clădim viitorul prin educație pentru generațiile de asistenți medicali care să aleagă să rămână în România și investim în formarea celor mai valoroși medici cărora le punem la dispoziție tehnologia viitorului.

Am investit aproape 200 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România și am tratat până acum peste 5 milioane de pacienți, în cele mai moderne și sigure condiții. Medicina extraordinară este posibilă și în România.

Curajul pacienților noștri și medicina extraordinară au puterea de a face față oricărui diagnostic.