Abordare multidisciplinara, centrata pe pacienta
Din echipa multidisciplinara a Endo Institute face parte o echipa chirurgicala multidisciplinara condusa de un medic ginecolog cu experienta chirurgicala in endometrioza, medici ginecologi cu supraspecializare in infertilitate, medici urologi si chirurgi generalisti, specialisti in terapia durerii, medici radiologi specializati in endometrioza, kinetoterapeuti, psihologi si nutritionisti specializati in endometrioza.
Echipa multidisciplinara Endo Institute este formata din peste 30 de medici cu expertiza si 10 specialitati medicale, care ofera consultatii in 7 orase din Romania: Timisoara, Bucuresti, Iasi, Cluj, Constanta, Targu Mures si Craiova.
98% din operatiile efectuate sunt laparoscopice
Standardul chirurgical in tratamentul endometriozei il reprezinta interventia minim-invaziva, laparoscopica. Aceasta abordare este cea mai sigura optiune in ceea ce priveste rezolvarea cazurilor complexe de endometrioza, dupa cum considera dr. Voicu Simedrea, fondatorul Endo Institute, care opereaza anual peste 100 de cazuri de endometrioza avansata.
In timpul interventiei laparoscopice, medicul chirurg introduce laparoscopul printr-o incizie mica realizata in apropierea ombilicului, dupa care introduce instrumentele necesare indepartarii tesutului endometrial printr-o alta incizie mica. Dupa realizarea operatiei, medicul poate recomanda si terapie hormonala pentru a ameliora durerile.
Tratament personalizat
Ne propunem sa oferim solutii personalizate de tratament, astfel incat sa putem gestiona impreuna simptomele bolii si sa prevenim recidiva. Toate cazurile de endometrioza, indiferent de severitatea bolii, necesita o abordare multidisciplinara, iar cazurile avansate de boala impun si un management complex, care exista de obicei numai in centrele de excelenta.
Pacientele sunt informate asupra stadiului bolii, asupra variantelor de tratament, cu explicarea in cele mai mici detalii a ceea ce presupune fiecare conduita in parte, dar decizia finala apartine intotdeauna pacientei.
Ingrijire coordonata, centrata pe pacienta
Avem protocoale specifice pentru fiecare interventie chirurgicala, conform recomandarilor societatilor internationale specializate in endometrioza, astfel incat fiecare interventie sa vizeze excizia tuturor focarelor de endometrioza, dar sa fie asociata si cu o rata scazuta de complicatii, recidiva si interventii ulterioare.
In intreaga retea de management al bolii din tara se respecta aceleasi principii medicale de diagnostic si tratament. Cazurile sunt evaluate multidisciplinar, iar diagnosticul, evaluarile paraclinice si toate investigatiile ce tin de fiecare pacienta, sunt certificate si documentate.
Imbunatatim constant calitatea actului medical
Calitatea ingrijirii pacientelor cu endometrioza este constant imbunatatita de echipa medicala prin monitorizarea continua a rezultatelor tuturor interventiilor chirurgicale efectuate. Fiecare pacienta este minutios investigata, pornind de la investigatiile necesare stabilirii diagnosticului, la practicarea interventiei chirurgicale, cat si pe termen lung - la 1 luna, 3 luni, 6 luni si 12 luni postoperator.
Toate datele, investigatiile, procedurile specifice fiecarei paciente sunt stocate intr-o baza de date in vederea analizarii lor si compararii rezultatelor cu cele publicate in literatura de specialitate.