Din perspectiva pacientului, cel mai important avantaj este faptul ca interventia nu presupune incizie. De aici, beneficiile care vizeaza aspectul estetic, timpul mai scurt de vindecare si perioada mai mica pana la reluarea activitatilor obisnuite. Din punctul de vedere al chirurgului, avantajele fata de chirurgia clasica tin de vizualizarea mult mai buna a leziunii, de folosirea de instrumentar foarte performant care creste acuratetea gesturilor si, nu in ultimul rand, de scurtarea timpului operator.
- Ureteroscopia pentru litiaza ureterala
- Rezectia endoscopica a prostatei (TURP)
- Rezectia endoscopica a tumorilor vezicale (TURV)
- Uretrotomia optica interna pentru strictura de uretra
- Montarea, extragerea si schimbarea stenturilor ureterale
- Cistoscopia
- Endopielotomia
Cancerele urologice, incluzand cancerul de rinichi, cancerul de prostata, cancerul de vezica urinara si cancerul testicular reprezinta o arie de expertiza a echipei de medici urologi din Spitalul Euroclinic, acestia avand o experienta importanta in chirurgia onco-urologica de exereza si reconstructiva complexa.
Interventii chirurgicale speciale care se efectueaza in Spitalul Euroclinic:
- Prostatectomia radicala cu limfodisectie extensiva si supraextensiva pentru cancerul de prostata de risc inalt localizat si local avansat
- Vezica de substitutie dupa cistectomia radicala pentru cancerul de vezica urinara
- Limfodisectia retroperitoneala pentru tumori testiculare
- Chirurgia extensiei cave si cavo-cardiace a trombozei neoplazice in cancerul renal
Barbatii care sufera de incontinenta urinara la efort beneficieaza de montarea unui sfincter urinar artificial care reprezinta singura solutie eficienta de vindecare
Incontinenta urinara de efort a barbatului este o conditie rar intalnita, in general la pacientii care au suferit o interventie chirurgicala la nivelul prostatei. Pierderea incontrolabila de urina este o situatie cu un puternic impact emotional si social, astfel ca rezolvarea acestei probleme are un efect major asupra calitatii vietii.
Singura solutie eficienta prin care se poate rezolva pierderea involuntara de urina este montarea unui sfincter urinar artificial (AUS - Artificial Urinary Sphincter), care va fi controlat de catre pacient. Acesta este un dispozitiv complex, constituit dintr-un inel care se monteaza in jurul uretrei, un rezervor de lichid si un element de comanda, prin intermediul caruia pacientul poate inchide si deschide sfincterul.