Euroclinic, primul spital privat din Bucuresti, care de cinci ani face parte din Reteaua de sanatate REGINA MARIA, a sarbatorit un deceniu de activitate, iar aniversarea a fost, de fapt, o aniversare a oamenilor extraordinari care fac lucruri extraordinare.
Oamenii extraordinari din spatele medicilor extraordinari
„10 ani de Euroclinic este, de fapt, o aniversare a oamenilor extraordinari care fac lucruri extraordinare. Marcam aceasta sarbatoare impartasind si altor profesionisti ce inseamna munca noastra de zi cu zi. Dincolo de excelenta medicala, pe care o confirma performantele noastre, ne-am propus sa scoatem la lumina fata umana a medicilor nostri si povestile lor extraordinare, dincolo de bisturiu. Pentru ca munca unui medic inseamna si multa empatie si respect fata de pacient.”
Fady Chreih, Directorul General al Retelei de sanatate REGINA MARIA
„Actul medical are o latura emotionala pentru fiecare dintre noi, oamenii. Nu te operezi in fiecare zi, uneori, niciodata. Iar doctorii, dincolo de specialisti foarte buni in bucatica lor, sunt si ei oameni, oameni extraordinari. Noi, in spitalul Euroclinic, nu ne adresam unei categorii speciale de pacienti, de elita, si nici nu ne dorim acest lucru. Reusim sa construim o relatie de incredere cu oamenii care ne trec pragul si cautam sa vedem solutia medicala si prin prisma povestilor personale. Doctorii acestui spital sunt foarte cautati si sunt alesi cu mare chibzuinta de pacienti, iar asta ne responsabilizeaza in fata lor. Prin expertiza si maturitatea noastra in meserie, prin ceea ce stim sa facem cel mai bine, reusim sa avem un grad foarte mic de complicatii post-operatorii, care ofera siguranta unei proceduri chirurgicale bine facute.”
Dr. Rubin Munteanu, Directorul Medical al Spitalului Euroclinic
„Va scriu aceste randuri, cu alese ganduri de consideratie, pentru tot ce s-a infaptuit, cu entuziasm si dedicatie de-a lungul celor zece ani de activitate ai primului spital general privat din Romania. Felicit corpul medical al spitalului Euroclinic, care dovedeste constanta, inalt profesionalism si seriozitate in relatia cu pacientul. Ma gandesc cu incredere la viitor si am speranta ca Reteaua de sanatate Regina Maria va oferi, in anii ce vor urma, aceleasi servicii medicale de elita.”
Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei
10 ani de Euroclinic in cifre
- 15.000 de pacienti internati
- Peste 5.800 de interventii chirurgicale
- 73.000 pacienti au accesat serviciile Spitalului Euroclinic in 2014 in Ambulator, Camera Primiri Urgente, sectii medicale si chirurgicale
- 432 de pacienti consultati intr-o singura zi
- Un numar record de 22 de operatii zilnice
- Cel mai varstnic pacient are 98 de ani
- Gradul de satisfactie al pacientilor este de peste 99%
Premierele si performante medicale Euroclinic
Medicii Spitalului Euroclinic se confrunta in fiecare zi cu cazuri emotionante, care nu de putine ori ii determina sa le rezolve si pro-bono. Trecem in revista cateva dintre cazurile care au impresionat atat prin poveste, cat si prin complexitatea actului medical:
Pe 30 ianuarie 2015, a avut loc o operatie unica in Romania: Prof. Univ. Dr. Petre Bratila, unul dintre cei mai experimentati medici ginecologi din tara, a operat pro bono cu succes o tanara de 29 de ani, care a aflat ca are cancer de col uterin chiar dupa ce a ramas insarcinata. Operatia a salvat astfel doua vieti: atat pe cea a mamei, care suferea de cancer, cat si pe cea a copilului nenascut pe care isi dorea atat de mult sa il aduca pe lume. Desi rar, un astfel de caz, cum a fost cel al pacientei in cauza, in care o femeie insarcinata este diagnosticata cu o forma invaziva de cancer de col uterin, reprezinta o situatie extrem de complexa si provocatoare, atat pentru mama, cat si pentru ginecolog si medicul ATI-ist, riscurile fiind foarte mari.
Nu este deloc usor, insa nu poti lasa cancerul sa castige!
Mama a doi copii, de 36 de ani, operata cu succes de cancer la san cu reconstructie mamara imediata si operatie de simetrizare la celalalt san.
La scurt timp dupa ce a incetat sa o mai alapteze pe fiica ei, Ramona, 36 de ani, a simtit un nodul la unul din sani. Desi nu i-a acordat atentie la inceput, punandu-l pe seama opririi alaptarii, nodul nu a disparut, iar ecografia a aratat ca acesta arata anormal. In final, s-a sovedit a fi cancer mamar, nu foarte avansat, din fericire. Din pacate, acesta era prezent in mai multe regiuni ale sanului, ceea ce impunea extirparea in totalitate a acestuia (mastectomie). Prof. Dr. Alexandru Blidaru a efectuat mastectomie, urmata de reconstructia sanului, in cadrul aceleiasi interventii. Pentru ca operatia de reconstructie a fost atat de reusita, la un an dupa operatie, Ramona a decis sa isi faca augumentare si la celalalat san.
Proteza de umar la un pacient in varsta de 78 de ani, dupa o operatie nereusita la un spital de stat
Anul acesta, Sef de Lucrari Dr. Vlad Predescu, medic primar ortopedie-traumtologie, a salvat bratul unui pacient in varsta de 78 de ani cu o fractura cominutiva (osteoporoza avansata) printr-o artroplastie de umar. Pacientul a fost initial tratat in alt spital cu ajutorul unui implant metalic care a avut ca scop fixarea fragmentelor osoase. Fixarea se degradase, iar pacientul avea dureri foarte mari. Pacientul a fost operat cu succes in Spitalul Euroclinic de catre Sef de Lucrari Dr. Vlad Predescu, care a inlocuit capul humeral cu o proteza anatomica.
Reconstructie totala de genunchi realizata pro bono la o pacienta de 74 de ani cu gonartroza severa
In octombrie, anul trecut, in cadrul Spitalului Euroclinic a fost realizata o artroplastie totala de genunchi la o pacienta in varsta de 74 de ani cu artroza de genunchi, in stadiu avansat care risca sa nu mai poata merge. In momentul in care a ajuns la Dr. Vlad Predescu , pacienta astepta de peste un an proteza, iar starea sa era vizibil alterata. Interventia a durat 3 ore si a fost efectuata pro bono decatre echipa condusa de Dr. Vlad Predescu, cu aparatura de ultima generatie. Costurile interventiei au fost suportate de spital, iar proteza a fost decontata de CNAS.
Pacient de 98 de ani, operat de artroplastie a soldului
In toamna anului 2011, cel mai in varsta pacient tratat intr-un spital privat (98 de ani) a ales Spitalul Euroclinic pentru o operatie de artroplastie. Pacientul este un fost medic irakian, caruia echipa de garda de la Spitalul Euroclinic i-a pus diagnosticul de fractura de col femural cu deplasare. Solutia intr-un astfel de caz a fost inlocuirea articulatiei soldului cu o proteza. Pacientul a fost operat cu succes de catre Dr. Adrian Pojoga si Dr. Bogdan Ciurea.
Sansa de a trai fara durere! Spondilolistezis lombar operat minim-invaziv pro bono.
„De 36 de ani o ingrijim pe fiica noastra ca pe un copil.” Asa incepe povestea emotionanta spusa de mama Elenei, o pacienta in varsta de 45 de ani, cu importante sechele neurologice. Chiar si acum, dupa ani de recuperare, se deplaseaza greu, vorbeste cu dificultate si are vederea neclara. Iar de 4 ani sufera de dureri de spate, care au devenit din ce in ce mai greu suportabile. Ii este foarte greu sa stea in picioare, chiar si atunci cand face lucruri obisnuite, cum ar fi spalatul pe dinti. Dupa ce alti medici au refuzat s-o opereze din cauza starii ei fragile de sanatate, medicii nostri neurochirurgi Dr. Mihai Adrian Cristescu si Dr. Dumitru Baltateanu au operat-o cu succes printr-o metoda moderna minim-invaziva. Elena nu mai are acum dureri si s-a putut da jos din pat din a doua zi dupa operatie. Interventia a fost efectuata pro bono si reprezinta a continuare a programului de operatii in scop umanitar efectuate de catre echipa de neurochirurgi coordonata de Dr. Cristescu.