Reteaua de sanatate REGINA MARIA anunta extra masuri de siguranta pentru pacientii si personalul maternitatii Brasov

Brasov, 8 aprilie. Reteaua de sanatate REGINA MARIA anunta toate masurile de siguranta luate de la inceputul pandemiei de coronavirus si pana acum si explica demersurile pe care le face constant, astfel incat pacientii, cadrele medicale si intregul personal non-medical sa fie in siguranta.

Maternitatile sunt, prin definitie, spitale de urgenta si este necesar sa asigure un mediu sigur pentru mame si copii. De aceea, Maternitatea REGINA MARIA Brasov este deschisa si gestioneaza toate nasterile programate, dar si pe cele viitoare. In acelasi timp, se realizeaza in continuare morfologiile fetale si ecografiile de sarcina ce reprezinta o urgenta medicala.

Pentru a raspunde nevoilor pacientilor in aceasta perioada, interventiile, investigatiile si tratamentele non-urgente au fost amanate. In acelasi timp, consultatiile obisnuite au fost mutate in „Clinica Virtuala”, unde o echipa de peste 360 de medici ofera consultatii online. Mai multe detalii aici: https://www.reginamaria.ro/clinica-virtuala.

In Maternitatea REGINA MARIA Brasov au fost luate masuri sporite de siguranta, triaj si igiena pentru pacienti, medici si intreg personalul care asigura continuitatea activitatii medicale. Triajul epidemiologic este supervizat de un medic specialist si, la recomandarea acestuia, toate pacientele care intra in spital urmeaza un protocol premergator nasterii strict. O pacienta care prezinta un risc epidemiologic oricat de mic este izolata imediat si tratamentul ei se face pe un circuit separat, pentru a exclude contactul sau cu alti pacienti. Pentru astfel de cazuri, exista camere de izolare in fiecare sectie din spital, atat pentru mama, cat si pentru copil.

Ca o masura de siguranta suplimentara, toate viitoarele mame sunt testate pentru COVID-19, chiar daca prezinta sau nu simptome.. In cazul unui rezultat PCR pozitiv, pacienta urmeaza calea legala, conform protocolului stabilit de autoritati. Astfel, este anuntata Directia de Sanatate Publica Brasov, pentru a realiza transferul pacientei in conditii de siguranta la spitalul desemnat de autoritati sa gestioneze cazurile de femei insarcinate confirmate cu COVID-19. Daca rezultatul este negativ, pacienta urmeaza cursul normal din spital.

 

Pentru protectia pacientelor, vizitele apartinatorilor au fost restrictionate inca de la inceputul pandemiei, iar vizitele medicale programate anterior nasterii au fost reduse la minim. Consulturile au fost organizate, astfel incat interactiunea cu cadrele medicale sa se desfasoare in conditii de siguranta. Pacientele tin strans legatura cu medicul lor curant si impreuna cu el stabilesc  ce consulturi sunt absolut necesare si ce este de facut in cazul unei urgente.

Doamna Dr. Luminita Cimpeanu, Medic Primar Sef Sectie ATI si director medical al Spitalului REGINA MARIA Brasov incurajeaza toate pacientele insarcinate sa ramana optimiste si sa respecte toate masurile de igienta si protectie prin izolare, astfel incat nasterea sa aiba loc in siguranta.

„Medicina nu poate fi in asteptare si nici sanatatea nu poate fi amanata. Ramanem alaturi de pacientii nostri si continuam, cu grija si responsabilitate, sa ne facem datoria fata de voi. Ramanem aici! Ne gasiti la datorie!” a declarat doamna Dr. Luminita Cimpeanu, Medic Primar Sef Sectie ATI si director medical al Spitalului REGINA MARIA Brasov.

In cadrul retelei de sanatate, sunt luate masuri de siguranta care sa asigure protectia pacientilor si a personalului medical si non-medical. Angajatii si colaboratorii REGINA MARIA poarta permanent echipament special de protectie, de la intrarea in spital si pana cand pleaca acasa. De asemenea, toate salile de operatie si sectiile de terapie intensiva sunt dotate cu aparatura completa si complexa, atat medicala, cat si pentru dezinfectie. Pentru o comunicare eficienta, exista canale si fluxuri de comunicare online la nivelul spitalelor, iar medicii si asistentele sunt informati in timp real cu cele mai noi date, fara a fi necesare intalnirile in grupuri mari.