Reteaua de sanatate REGINA MARIA, lider in servicii medicale, anunta preluarea clinicii Columna Medical Center, cea mai mare clinica in reproducerea umana asistata si fertilizare in vitro, cu o cifra de afaceri de 4,5 milioane euro in 2020. Excelenta specialistilor si experienta dobandita in cei zece ani de activitate a clinicii vin in completarea serviciilor medicale deja oferite de Retea pentru sanatatea femeii.
Columna Medical Center completeaza portofoliul Retelei REGINA MARIA cu servicii integrate si personalizate pentru problemele de infertilitate oferite de specialisti cu experienta recunoscuta la nivel national si cu rezultate remarcabile, comparabile cu cele ale clinicilor de renume din Europa. Din totalul celor aproape 800 de embriotransferuri cu embrioni decongelati, realizate in cursul anului 2020, 1 din 2 femei cu varsta sub 35 de ani si 1 din 3 femei de varsta reproductiva avansata au obtinut sarcinile mult dorite. Clinica deserveste anual 17,000 de pacienti si a efectuat 1,000 de tratamente de fertilizare in vitro in 2021.
„Suntem extrem de incantati ca o echipa extraordinara se alatura echipelor noastre medicale. Ne dorim ca pacientii sa beneficieze de expertiza integrata REGINA MARIA in ceea ce priveste ingrijirea completa a sanatatii reproductive a femeii: de la analize specializate, diagnostic si chiar managementul endometriozei si al altor afectiuni care pot afecta fertilitatea, pana la proceduri FIV, chirurgie materno-fetala, urmarirea sarcinii si nastere, pana la gestionarea nou-nascutior prematuri. Sa aducem un copil sanatos intr-o familie este cea mai frumoasa implinire si o facem cu foarte multa grija si pricepere”, a declarat Fady Chreih, CEO al Retelei de sanatate REGINA MARIA.
„Columna Medical Center a devenit, in cei peste 10 ani de existenta, locul in care excelenta specialistilor in reproducere umana asistata se intalneste cu tehnologia de ultima generatie. Ne alaturam eforturilor deja recunoscute ale Retelei de sanatate REGINA MARIA in ceea ce priveste sanatatea reproductiva si medicina femeii, cu peste 100 de angajati care inteleg si abordeaza subiectul fertilitatii in toata complexitatea lui medicala si emotionala. In Romania, 1 din 5 cupluri de varsta reproductiva intampina probleme de fertilitate, cu o incidenta egala la femei si barbati. Cauzele infertilitatii pot fi numeroase si difera pentru fiecare persoana si cuplu in parte. De aceea, ele trebuie sa fie adresate de o echipa multidisciplinara de medici, care poate sa cuprinda de la ginecologi, embriologi, urologi, geneticieni si experti FIV, pana la nutritionisti sau psihologi”, completeaza Cezara Bucur, Medic primar obstetrica-ginecologie, Columna Medical Center.
Diagnosticarea infertilitatii se face in urma unor investigatii complexe, analize de laborator si imagistica.
In multe cazuri, infertilitatea poate fi un efect al altor afectiuni nediagnosticate cum ar fi endometrioza, o boala complexa si greu de diagnosticat care afecteaza femeile in perioada fertila (15-50 de ani). Aproximativ 40-50% dintre femeile cu infertilitate sufera de endometrioza. Varsta inaintata la care femeile raman insarcinate este, de asemenea, un factor important in problema infertilitatii, asociat cu o intreaga patologie.
Subiectul infertilitatii, in Romania, se confrunta cu cateva bariere sociale dar si legislative.
Desi in foarte multe cazuri este o conditie medicala, atunci cand apare o problema de fertilitate in cuplu, partenerii intampina greutati in a discuta deschis si in a incepe investigatiile impreuna. Lucrul acesta este cauzat si de perceptia gresita a faptului ca fertilitatea este asociata cu femeia si, din acest motiv, de foarte multe ori, atunci cand nu se obtine o sarcina in mod natural, femeia este cea care incepe sa faca investigatii. Experienta ne arata ca jumatate dintre cazuri sunt de infertilitate masculina.
O alta bariera este cea legislativa, Romania fiind singura tara din UE care nu are o lege pentru fertilizarea in vitro. In 2010, Ministerul Sanatatii a aprobat un subprogram care in prezent ofera o finantare de 10.000 lei/procedura, insa conditiile sunt limitative pentru multe cupluri. Spre exemplu, in alte tari din Europa, statul sustine procedurile de fertilizare in vitro, decontand integral o medie de 3 proceduri.
Tranzactia REGINA MARIA – Columna Medical Center este in curs de avizare la Consiliul Concurentei.