Programare
Descriere:
Iti propun sa-ti imaginezi ca nu te-ai nascut intamplator pe Pamant. Ai venit aici pentru a invata cu siguranta, dar si pentru a oferi ceva celor din jur. Este ceva ce doar tu poti oferi. Este un talent, o aptitudine , o disponibilitate, un set de resurse. Acest ceva il numesc DARUL TAU , contributie pe care o poti aduce la bunastarea INTREGULUI.
Nimeni nu mai are acest dar EXACT ca al tau. Acest dar l-ai primit cu misiunea de a-l oferi.
Totul are un inceput, un prim capitol bine sedimentat in memoria noastra, care ne-a marcat existenta, de care ne amintim, suntem constienti ca asa am inceput drumul nostru spre cunoastere.
Imi amintesc primii ani ai copilariei, nevoile primare in viata unui copil sunt : de hrana, iubire, siguranta, apartenenta, care ne dau incredere de sine. Ca si copil ai nevoie de mama, aceasta fiind prezenta, disponibila din punct de vedere emotional, oferind hrana, si de tata, acesta fiind descris prin siguranta emotionala.
Fiecare persoana isi creeaza anumite patternuri afective, inca din primii ani ai copilariei. Sunt copii carora nevoia de iubire le este satisfacuta si se dezvolta intr-un mod armonios si in siguranta, si altii care se subapreciaza, se simt nedoriti si neapreciati, astfel isi creeaza un anumit model al iubirii care se va reflecta in via?a adulta, in modul in care isi va alege partenerul si in modul in care va oferi si primi iubire.
Daca in copilarie sursa principala a stimei de sine provine din sentimentul de a fi iubit si acceptat de catre parinti si alte persoane adulte semnificative, in adolescenta atentia este directionata de la acceptarea si feedback-ul primit de la adulti, catre feedback-ul primit de la colegi si prieteni, persoane de aceeasi varsta. Pe masura ce persoana se apropie de maturitate, semnificatia acestor factori incepe sa se schimbe si oamenii devin mai putin dependenti de feedbackul primit de la altii. Adultii isi dezvolta propriile valori, standarde si asteptari, se evalueaza singuri fata de propriile criterii stabilite si sursa stimei de sine este directionata dinspre exterior spre interior. In general, persoanele mature acorda o semnificatie importanta sentimentului de integritate, masurii in care simt ca detin controlul vietii lor si gradului de succes in atingerea obiectivelor pe care le-au stabilit pentru ei insisi. In mod normal, trecerea de la dependenta de sursele externe de feedbackla surse internalizate de stima de sine, este naturala, reprezentand o auto-evaluare realista a propriilor valorilor.
Atunci cand persoana adulta continua sa depinda in principal de surse externe de feedback, stima de sine este denumita "pseudo stima de sine", deoarece o stima de sine sanatoasa in etapa de maturitate se bazeaza pe evaluarea realista a sinelui in raport cu valorile personale.rela?ia cu sine, cat si in rela?iile cu ceilalti oameni. Cu empatie si respect fata de ritmul de crestere individual, sunt prezenta fata de nevoile fiecarei persoane cu care lucrez. A lua decizia de a incepe un demers psihoterapeutic este adesea sinonima cu dorinta de a-ti urma drumul personal, intr-un sens mai general, de a ”dansa cu viata” intr-un mod care sa aduca mai multa multumire.
Competente:
- Atestat de libera practica, psihologie clinica
- Atestat de libera practica , psihologia muncii si organizationala
- Master in psihologie clinica si interventie psihologica
- Evaluare si consilierea experientiala a adultului, copilului si familiei
- Atestat de libera practica centrul memoriei -spitalul clinic de psihiatrie ""Alexandru Obregia "
- Certificat de participare, distribuitor oh cards Romania/Moldova
Arii de interes:
- Depresie
- Atacuri de Panica
- Anxietate
- Fobii
- Furie
- Dependen?e