Daca va insusiti notiuni de baza despre nutritie, veti sti sa faceti alegeri corecte indiferent de situatia in care va aflati si sa ramaneti in limitele aceluiasi aport energetic, chiar daca nu aveti la voi un cantar sau o lista de calorii. Nu trebuie sa plecati cu piept de pui si muraturi la pachet daca mergeti in vizita, va veti descurca la fata locului jucandu-va cu echivalentele dintre alimente.
1 pahar lapte degresat
= 1 iaurt mic
= 1 portie branza de vaci
= 1 bastonas cascaval
10 g unt (1 cub)
= 1 lingura ulei
= 2 linguri smantana slaba
1 pahar sampanie
= 1 pumn de alune
= 8-10 masline
1 felie paine
= 2 pumni cereale fara zahar
100 g carne
= 100 g peste
= 2 oua
= 2 felii jambon/sunca slaba
100 g orez (3 linguri)
= 3 linguri piure cartofi
= 3 linguri fasole/mazare
= 1,5 felii paine