Investigații gastroenterologice, decontate CJAS Brașov
Ai recomandare pentru colonoscopie sau endoscopie? În Spitalul Regina Maria Brașov, aceste investigații sunt decontate prin CJAS, dacă prezinți la recepție un simplu bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist. Medicii noștri gastroenterologi utilizează echipamente și tehnologie de ultimă generație, care ajută la stabilirea rapidă a diagnosticului corect și la inițierea tratamentului necesar.
Cere o programare
De ce să faci investigații la Spitalul Regina Maria Brașov?
Ai acces la investigații gastroenterologice și servicii de spitalizare de zi, decontate prin Casa Județeana de Asigurări de Sănătate Brașov
Beneficiezi de expertiza unei echipe medicale cu experiență, care lucrează în contract de colaborare cu CJAS
Te programezi rapid în call center sau în receptia spitalului; dacă folosești aplicația, completezi formularul și esti contactat pentru programare
Beneficiile colonoscopiei și endoscopiei digestive superioare
Ajută la stabilirea unui diagnostic precis pentru afecțiunile esofagului, stomacului, duodenului și/sau colonului
Permite vizualizarea directă a leziunilor, fotografierea și rezecția acestora cu echipamente moderne
Permite medicului să colecteze probe pentru stabilirea diagnosticului de certitudine
Ajută la detectarea și tratarea hemoragiilor digestive
Întrebări frecvente despre investigațiile gastroenterologice decontabile
Care sunt documentele necesare pentru a beneficia de servicii de gastroenterologie decontate prin CJAS?
Documentele necesare la momentul programării pentru investigație:
- Bilet de Trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist (care colaborează în contract cu CNAS) căre specialitatea Gastroenterologie, cu mențiunea Internare
- Cardul de sănătate
- Cartea de identitate (buletin)
Ce investigatii sunt decontate prin CJAS Brasov?
- Colonoscopie diagnostică (endoscopie inferioară)
- Colonoscopie cu polipectomie
- Endoscopie superioară (+testare H.pylori)
- Biopsie (o singură probă, valabilă doar pentru colonoscopie)
- Analize medicale (hemoleucogramă, probe de coagulare, EKG - valabile doar pentru colonoscopie)
Dacă medicul trimițător este din alt județ, pot să beneficiez de investigații decontabile?
Da, indiferent de județul din care este medicul trimițător (medic de familie/specialitate) poți beneficia de serviciile decontabile.
Cine beneficiază de aceste investigații?
Investigațiile gratuite sunt disponibile pentru plătitorii la fondul CNAS, indiferent de statutul lor, angajaţi, liber profesionişti, pensionarii cu venituri din pensii ce depăşesc 740 de lei sau persoane care contribuie din proprie iniţiativă.
Ce valabilitate are biletul de trimitere?
Biletul de trimitere are valabilitate între 30 și 90 de zile, în funcție de codul de diagnostic pe care îl stabilește medicul trimițător.
Aceste investigații necesită internare de zi?
Da. Pacientului îi sunt completate documente pentru internare, însă nu rămâne în spital peste noapte, ci doar pe parcursul investigației și în etapele pre- și post-investigație.
Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a beneficia de servicii decontabile?
- Primul pas este un consult de specialitate la medicul gastroenterolog, care stabilește necesitatea investigației; în cadrul acestei consultații, medicul te va sfătui cu privire la tipul de investigație de care ai nevoie (cu/fără anestezie).
- În urma consultului, vei fi programat la investigația care ți-a fost recomandată. În cazul în care optezi pentru anestezie, te vei adresa Biroului de Internări pentru programare. În caz contrar, dacă alegi investigația fără anestezie, te poți programa prin apel la call center sau direct în recepția spitalului
- Mai apoi, trebuie să obții un bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist (care colaborează în contract cu CNAS) către specialitatea Gastroenterologie, cu mențiunea Internare
- Accesul în spital se va face mereu înainte cu minim 2 ore de intervenție pentru un set de analize de sânge și EKG (atunci când este cazul).
Este nevoie de o pregătire înainte de intervenție?
În funcție de tipul de investigație, există un plan pe care îl vei primi atunci când te programezi. Este extrem de important ca recomandările medicale să fie respectate pentru un rezultat cât mai clar – diagnostic precis și tratament corect.
Există un set de reguli pe care trebuie să le respect după externare?
În ziua investigației, nu este recomandat să conduci mașina, să lucrezi sau să iei decizii importante. Este posibil ca efectul anesteziei să fie prelungit. Este necesar ca la finalul investigației, atunci când se face externarea, să fii însoțit.