Alege să faci un screening de fertilitate!
În cazul femeilor, vârsta biologică diferă de vârsta reală. Odată cu trecerea timpului, rezerva ovariană scade și corpul tău întâmpină schimbări despre care este bine să știi.
În cazul bărbaților, o serie de factori genetici poate influența fertilitatea, dar pot interveni si modificari cromozomiale dobândite pe parcursul vieții.
Încurajăm cuplurile să își verifice din timp fertilitatea cu o serie de analize care să îi ajute să își planifice o familie și să discute cu un medic expert.
Alege din pachetele de screening de fertilitate disponibile în Centrul de Fertilitate Enescu și Centrul de Fertilitate și FIV Columna, ambele în reteaua Regina Maria din București.
Solicită pachetul de screening fertilitate
Discută cu un Consultant Navigator despre cum poți să accesezi pachetul de screening fertilitate din cadrul Regina Maria. Alege una din locatiile tale preferate: Centrul de Fertilitate Enescu sau Centrul de Fertilitate și FIV Columna. Completează formularul de mai jos. Te vom contacta în cel mai scurt timp.
De ce este important să verifici cum stai cu fertilitatea?
De ce aleg cuplurile experții în fertilitate din Regina Maria?
Centrul de Fertilitate Enescu
Cuplurile vor beneficia de consiliere medicală, analize, investigații și tratament pentru tot parcursul lor, de la inițierea conceperii, tratamentul eventualelor probleme de infertilitate (inclusiv inseminare), apoi monitorizare sarcină și naștere în maternitățile Regina Maria.
Centrul de Fertilitate și FIV Columna
Recent, Columna a devenit parte din Rețeaua Regina Maria și cuplurile beneficiază de un circuit complet, de la consiliere medicală, analize, investigații, tratament pentru tot parcursul lor, de la inițierea conceperii, tratamentul eventualelor probleme de infertilitate (inclusiv FIV), pînă la monitorizarea sarcinii și naștere în maternitățile Regina Maria.
Cere pachetul de screening
Pachet screening fertilitate feminină
1 analiză + 1 consult specialitate + 1 ecografie
Analiza hormonului anti-mullerian (AMH)
Analiza din sânge și recoltarea se pot face indiferent de ziua menstruației, cu programare
Consult medic expert în fertilitate
Pe baza rezultatului analizei AMH, medicul va discuta despre evaluarea fertilității și va stabili împreună cu pacienta pașii următori.
Ecografie transvaginală pentru numărarea foliculilor antrali
Pachet screening fertilitate masculină
2 analize + 1 consult de specialitate
Spermogramă (probă lucrată de biolog/embriolog)
Analiza din lichidul seminal și recoltarea se pot face cu programare
Halosperm (probă lucrată de biolog/embriolog)
Analiza din lichidul seminal și recoltarea se pot face cu programare
Consultație interpretare rezultate și evaluare fertilitate masculină
Pachet screening complex fertilitate de cuplu
Set extins analize cuplu + 1 consult specialitate partenera +1 control cuplu
Analiza hormonului anti-mullerian (AMH)
Grup sangvin OAB
Factor RH
Anticorpi ANTI-Virusul RUBEOLEI IgG
Anticorpi ANTI-Virusul RUBEOLEI Ag HBS
Estradiol
FSH
LH
Progesteron
Prolactină
TSH
FT4
Anti-TPO
25 OH Vitamina D
CA 125
Examen Papanicolau în Mediu Lichid
Examen Secreție Vaginală
Examen Secreție Col (bacteriologic, micologic, antibiogramă și antifungigramă la nevoie)
Chlamydia Trachomatis+Neisseria
Consult parteneră la medic expert în fertilitate
Ecografie transvaginală pentru numararea foliculilor antrali
Control interpretare rezultate și evaluare fertilitate de cuplu
Spermogramă (probă lucrată de biolog/embriolog)
Grup sangvin OAB
Factor RH
VDRL
Ag HBS
Ac anti HVC
Antigen anticorpi HIV 1+2 (Ag-Ac HIV1+2)
Întrebări frecvente despre fertilitate
Ce este AMH (hormonul antimulerian)?
Hormonul anti-mullerian (AMH) este un hormon produs de țesuturile reproductive - testiculele la bărbați și ovarele la femei. Rolul AMH-ului și cantitatea acestuia prezentă în mod normal în organism variază în funcție de sex și vârstă. La băieți, nivelul AMH rămâne ridicat până la pubertate, când începe să scadă. La fete, nivelul AMH rămâne scăzut până la pubertate - când ovarele încep să îl producă și astfel nivelul crește. Acesta este foarte scăzut și eventual nedetectabil după menopauză. Nivelul AMH poate fi util în determinarea rezervei de ovulație rămase a femeii și a probabilității de concepere a acesteia. În cazul femeilor, determinarea nivelului AMH poate fi utilă în evaluarea stării de fertilitate și poate de asemenea prezice apariția menopauzei.
Care este vârsta optimă la care să am un copil?
Vârsta nu este singurul factor de luat în seamă. Femeile se nasc cu aportul de ovule pe viață. Rezerva ovariană scade încontinuu odată cu vârsta, traumele (ex: chirurgii ovariene sau radiații) și prin ovulația lunară.
Daca la nașterea ei, o femeie are 100% din rezerva ei ovariană, la pubertate aproximativ 23%, la 30 de ani circa 12%, la 40 de ani rezerva scade la doar 3%.
*Datele reprezinta o medie. Reserva ovariană a fiecărei femei diferă de la persoană la persoană.
Care este vârsta maximă până la care pot să am un copil?
După 35 de ani, șansele de a concepe un copil sunt diminuate în mod natural, iar după 40 de ani ele scad drastic. Chiar și în cazul femeilor de 40+ care au obținut o sarcina cu ajutorul tehnicilor de reproducere umană asistată, probleme de sănătate corelate vârstei vor face dificila ducerea cu bine până la termen a sarcinii.
De unde să incep cu investigațiile pentru fertilitate?
Există o serie analize de bază pe care le realizăm inițial, pentru partener se face o spermogramă, iar pentru partenera se face o evaluare a cavității uterine și a trompelor si se urmareste si ovulația.
De ce este important să merg la un expert în fertilitate?
Un medic ginecolog cu experiență relevantă în probleme de fertilitate va putea să recomande pacientei sau unui cuplu investigații și eventual tratement sau intervenții atunci când apare o problemă care împiedică obținerea unei sarcini. Un medic ginecolog expert în fertilitate poate să pună un diagnostic corect și să recomande un tratament adecvat și va fi un câștig de timp și încredere pentru cuplul care își dorește un copil.
Verifică cum stai cu fertilitatea
Pachetele de screening fertilitate feminină, masculină și de cuplu sunt disponibile în Rețeaua Regina Maria în Centrul de Fertilitate Enescu și Centrul de Fertilitate și FIV Columna, ambele în București.