Tratament parodontoză

Solicită programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord să fiu contactat/ă de către Rețeaua de sănătate Regina Maria Dental Clinics în legătură cu serviciile medicale solicitate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și completând formularul de mai sus te supui Termenilor si conditiilor.

Nu ignora sângerările gingivale din timpul periajului dentar, gingia ta încearcă să-ți spună ceva!

Ce este parodontoza și cum se tratează?

Parodontoza este boala care provoacă degradarea țesuturilor care susțin și fixează dinții. Aceasta afectează gingia, osul și ligamentele care leagă dinții de osul maxilarului. Principala cauză a apariției bolii parodontale o reprezintă numeroasele bacterii situate în spațiul dintre gingie și suprafața dintelui.

Toate acestea conduc la inflamarea și retragerea gingiilor, formarea de buzunare gingivale, ceea ce permite bacteriilor să intre în contact cu osul și să producă, în timp, resorbția acestuia și retragerea gingiei de-a lungul rădăcinii dintelui. Astfel, aceștia devin mobili și se pot pierde rapid.

Netratată la timp, parodontoza poate conduce la tratamente stomatologice complexe și mai costisitoare, precum implantul dentar sau proteza mobilă.

Tratament nechirurgical

 

În prima etapă a tratamentului se va face detratrajul dentar şi periajul profesional, în încercarea de a reduce numărul bacteriilor din cavitatea bucală și de a elimina tartrul (factor iritant pentru gingie).

Urmează apoi chiuretajul subgingival în câmp închis, în care se introduc, între gingie şi dinte, instrumente subțiri, cu ajutorul cărora se scoate infecția și tartrul din zona afectată. Pentru confortul tău, această procedură se va face de către medicii parodontologi, doar sub anestezie locală. La final, zona tratată va fi curățată cu soluții antiseptice, iar la nivelul gingiei se vor aplica substanțe medicamentoase.

Tratament chirurgical

 

Această procedură completează sau substituie tratamentul nechirurgical. Scopul este de a curăţa şi mai bine tartrul şi ţesutul infectat din zonele inaccesibile. Astfel, chiuretajul subgingival în câmp deschis este indicat în formele severe ale parodontozei, pentru pungile parodontale foarte adânci. Acesta oferă o vizibilitate mult mai bună asupra spațiului subgingival, prin secționarea gingiei și formarea unui lambou. În acest fel, se va expune osul și rădăcinile dinților pentru a permite o mai bună curățare și îndepărtare a țesuturilor inflamate.

Tratament cu EPIC™ X Biolase

Tratamentul stomatologic cu laser este o tehnică noninvazivă,  precisă, rapidă și, foarte important, nedureroasă. Laserul dentar EPIC™ X Biolase reduce sângerarea și perioada de recuperare de după realizarea procedurii, garantând un tratament reușit.

După cum spune și numele, laserul Biolase poate fi folosit și ca biostimulator, având un efect de grăbire a vindecării, de ameliorare a durerii, de stimulare a producției de colagen și efect antiinflamator general. Acesta elimină bacteriile responsabile pentru dezvoltarea acestei afecțiuni, îndepărtează țesutul inflamat și stimulează refacerea acestuia, fără a simți durere.

#pacienții ne recomandă

Mariana Niculae

"Auzindu-l pe domnul Dr. Leahu la televizor, pe Pro TV, m-am hotărât să vin să beneficiez de profesionalismul clinicilor din Craiova și să-mi tratez parodontoza. Până acum am realizat o igienizare profesională a întregii danturi, o terapie parodontală și câteva extracții. Mă simt foarte bine și sunt mulțumită. Consider că este cea mai bună clinică, de aceea am recomandat și colegilor de la muncă să vină aici."

Andreea Szucs

"Aici mi-am rezolvat problemele, am beneficiat de un pachet complex de tratament pentru parodontoză, iar acum mă simt mult mai bine. Sunt foarte mulțumită de experiența mea în aceste clinici, pe care le-am și recomandat deja apropiaților mei."

Alexandru Stanciu

"Pentru că mă confruntam cu parodontoză de mulți ani de zile, am ales să vin într-o clinică mare, precum este aceasta, pentru că dispune de toate specializările, inclusiv implantologie. Am fost tratat excelent de toată echipa. Am beneficiat de tratamente parodontale, aparat ortodontic și implanturi. După toate aceste tratamente mă simt excelent. Recomand clinicile pentru grija pe care o au medicii stomatologi pentru pacient și pentru tratamentele complete care se fac pentru o dantură sănătoasă."

Rodica Nîrb

"Am auzit de pe Facebook de această clinică din Timișoara. Am văzut și la televizor câteva emisiuni cu domnul Dr. Ionuț Leahu și m-a convins. Fiind o clinică mare, acest lucru mi-a dat mai multă încredere. Mă confruntam cu câteva măsele lipsa de sus și de jos. Am urmat mai multe tratamente dentare, printre care cele de canal, parodontale, implanturi și coronițe. Mă simt foarte bine. Recomand cu încredere pentru că tot personalul este foarte drăguț, cu multă răbdare, profesionalism, iar acest lucru oferă persoanelor multă încredere." 

Răzvan Pricop

"Mă confruntam cu probleme parodontale și carii, iar la recomandarea partenerei mele am decis să vin să-mi tratez problemele dentare aici. Sunt foarte satisfăcut, problema a fost analizată și devizul a fost făcut imediat, apoi operațiunile au fost făcute rapid, la obiect și eficient, rezolvând 90% din probleme, în câteva săptămâni. Viața mea este mai colorată acum, pot să mănânc fără să îmi fac griji sau probleme."

Carmen Irimia

"Locuiesc în Italia, iar datorită mamei, care este pacientă a acestor clinici, am decis să vin să-mi tratez problemele dentare în România. Mi-a fost tratată parodontoza, mi s-au inserat 2 implanturi dentare și acum port aparat dentar. Mă simt foarte bine și sunt mulțumită de modul în care au decurs lucrurile. Recomand această clinică la Timișoara pentru aparatura avansată, profesionalismul medicilor, igiena, amabilitatea și modul rapid de a lucra."

La ce trebuie să fii atent atunci când boala parodontală își face apariția

De ce să ne alegi pe noi?

170

Medici

13

Orașe 

14

Ani de experiență

+100.000

Pacienți tratați cu succes

159

Cabinete dentare

Întrebări frecvente

Unele semne și simptome comune ale parodontozei includ gingii roșii sau umflate, sângerări gingivale în timpul periajului dentar, retragerea gingiilor, respirație urât mirositoare persistentă și mobilitatea dinților. La identificarea orcărui simptom, se recomandă realizarea unui consult stomatologic, la un medic specialist în parodontoză, pentru identificarea tratamentului potrivit și oprirea din evoluție a bolii.

Tratarea parodontozei implică, de obicei, o combinație de proceduri nechirurgicale și chirurgicale. Tratamentele nechirurgicale includ, în primul rând, realizarea unei igienizări profesionale, un chiuretaj subgingival în câmp închis (curățare în profunzime a zonei subgingivale), dar și terapie parodontală realizată cu ajutorul laserului EPIC™ X Biolase. În cazurile mai avansate, pot fi necesare intervenții chirurgicale precum chiuretajul subgingival în câmp deschis, prin care se secționează gingia pentru a curăța pungile parodontale foarte adânci.

Pentru a elimina disconfortul și durerea, tratamentele pentru parodontoză sunt realizate sub anestezie locală.  Astfel, te poți simți relaxat și poți veni cu încredere în cabinetul stomatologic, știind că nimic nu o să doară. 

Timpul de recuperare poate varia în funcție de cât de avansată este boala și de tipul tratamentului efectuat. Tratamentele nechirurgicale au, în general, un timp de recuperare mai scurt, în timp ce intervențiile chirurgicale pot necesita mai mult timp pentru vindecare. Medicul parodontolog îți va oferi instrucțiuni specifice de îngrijire după tratament.

Dacă parodontoza nu este tratată, infecția gingiilor poate avansa și poate duce la deteriorarea țesuturilor de suport ale dinților și chiar la pierderea acestora. De asemenea, există și un risc crescut de complicații în ceea privește sănătatea generală a organismului, deoarece infecția de la nivelul gingiilor poate cauza inflamație în întregul organism, afectând sistemul cardiovascular și sistemul respirator.

Chiar dacă este important să menți o igienă orală riguroasă acasă, tratarea parodontozei se realizează alături de un medic specialist, parodontolog. Acesta va evalua starea gingiilor, va identifica prezența și stadiul de dezvoltare al parodontozei și va crea un plan de tratament personalizat pentru cazul tău.

Pentru a preveni parodontoza, este recomandată o igienă orală riguroasă, care să conțină un periaj dentar realizat de două ori pe zi, folosirea zilnică a aței dentare, a dușului bucal și a apei de gură. De asemenea, vizitele regulate la medicul stomatolog, pentru igienizare profesională și evaluarea danturii și gingiilor, sunt esențiale pentru depistarea timpurie a afecțiunilor orale și gingivale.