Cum functioneaza micsorarea stomacului?

Gastric sleeve, cunoscut si ca micsorarea stomacului sau gastrectomia longitudinala, consta in sectionarea stomacului pe cale laparoscopica, indepartand aproximativ 80% din volumul stomacului tau.

In urma procesului, senzatia de foame este mult diminuata iar cantitatea de alimente ce pot fi consumate la o masa este foarte redusa.

In circuitul digestiv ramane un tub gastric cu un volum redus (mai putin de 100 ml), lucru care te obliga sa consumi alimente in cantitati reduse. In plus, dupa aceasta operatie, umplerea rapida a stomacului redus in dimensiuni iti va da senzatia de satietate, limitand cantitatea de alimente consumate.

Care sunt avantajele gastric sleeve?

Care sunt etapele interventiei chirurgicale?

Evaluarea postoperatorie

O evaluare preoperatorie complexa este obligatorie inainte de interventia chirurgicala: analize sanguine, examene de imagistica medicala, consultatie chirurgicala si preanestezica, consultatie cardiologica, toate acestea fiind efectuate intr-o singura zi.

Seminarul de obezitate

Seminarul de obezitate reprezinta o intalnire cu medicii in cadrul careia specialistii iti vor raspunde la toate intrebarile tale si iti vor da o solutie medicala pentru problema ta. Vei avea si posibilitatea de a observa evolutia altor pacienti care vin sa iti impartaseasca din experienta lor. Seminarul de obezitate este prima etapa pentru a identifica solutia problemelor tale medicale.

Interventia chirurgicala

Interventia chirurgicala dureaza aproximativ 50 de minute. Este o interventie ce se efectueaza pe cale laparoscopica, iar spitalizarea medie este de 48 de ore.

Evaluarea postoperatorie

Dupa interventia chirurgicala de gastric sleeve, echipa de specialisti Ponderas monitorizeaza in permanenta rezultatele, starea de sanatate si evolutia pacientului.

Planul de nutriție

Programul de nutritie este urmarit de medici specialisti in nutritie, care iti vor oferi sfaturi, alternative alimentare si iti vor raspunde la toate intrebarile.

O echipa cu peste 10.000 de victorii in lupta cu obezitatea

Singurul Centru de Excelenta in Chirurgia Obezitatii

 

Centre excelenta obezitate

Intrebari frecvente

Chirurgia bariatrica este indicata atunci cand ai un exces ponderal important, iar masurile conservatoare de a slabi prin dieta sau sport au esuat, precum si pentru problemele de sanatate asociate obezitatii in cadrul sindromului metabolic: diabet zaharat, hipertensiune arteriala, dislipidemie, sindromul de apnee in somn. Conform recomandarilor ghidurilor internationale, indicatiile interventiei chirurgicale bariatrice sunt pentru un IMC de minim 35kg/mp.

Doar aproximativ 10% dintre pacientii de chirurgie bariatrica pot avea nevoie de chirurgie estetica pentru indepartarea excesului de piele, dupa ce procesul de scadere s-a incheiat. Nevoia depinde de varsta pacientului, de numarul de kilograme pierdute iar evaluarea si recomandarea unei interventii estetice se face de catre medicul chirurg plastician la controlul de 1 an dupa interventia chirurgicala bariatrica.

O sarcina poate fi sustinuta fara nicio problema dupa un an de la interventia chirurgicala adresata obezitatii. Multe paciente se adreseaza chirurgului bariatric datorita infertilitatii cauzate in asocierea cu obezitatea si reusesc, ulterior, ca efect al scaderii ponderale , sa procreeze. Monitorizarea pe perioada de sarcina se realizeaza de catre medicul ginecolog impreuna cu medicul nutritionist in vederea evaluarii si tratarii eventualelor deficite de vitamine si minerale.

De cele mai multe ori, dupa interventiile chirurgicale bariatrice, pacientul diabetic va observa normalizarea valorilor glicemice fara ca acesta sa fie nevoit sa isi mai administreze antidiabetice orale sau insulina. Intervalul de timp poate varia de la cateva zile sau la cateva saptamani in functie de istoricul medical al pacientului, durata diagnosticului de diabet si a complicatiilor asociate.

Chirurgia metabolică are un impact fundamental asupra vietii unui pacient. Pacientul metabolic are o scadere ponderala importanta, care trebuie urmarita de nutritionist atat pentru evaluarea rezultatelor cat si pentru corectarea eventualelor deficite de vitamine sau minerale.

In prima luna postoperator, pacientul este incurajat sa inceapa cat mai multa activitate fizica de tipul mersului pe jos, acesta stimuland la acest moment tonifierea musculaturii. Alte activitati de tipul exercitii fizice, mers la sala, alergat, inot pot fi reluate treptat, incepand cu o luna postoperator si sunt chiar recomandate  pentru a obtine cele mai bune rezultate si pentru un stil de viata sanatos.